Άρση των μέτρων: Τι θα γίνει με χιονοδρομικά, σχολεία, εστίαση

19 Ιαν. 2021, 07:26

Άρση των μέτρων: Τι θα γίνει με χιονοδρομικά, σχολεία, εστίαση

Με το άνοιγμα της αγοράς, η κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων όπως τα χιονοδρομικά και τα σχολεία.
Το άνοιγμα των χιονοδρομικών και των σχολείων μπαίνει σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από χτες. Από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης έχει τονίσει πως κάθε Παρασκευή θα υπάρχει συζήτηση για κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση μέτρων, είναι φυσικό να μπαίνουν στη κουβέντα και άλλοι τομείς της οικονομίας.

Ένας από αυτούς είναι τα χιονοδρομικά τα οποία έβαλε στη κορυφή της ατζέντας χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Το άνοιγμα των χιονοδρομικών θα συζητηθεί τη προσεχή Παρασκευή. Πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους, είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των πολιτών προς τα χιονοδρομικά να γίνεται με την επίδειξη αποδεικτικού της κράτησης και να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Επιπλέον, συζήτηση θα γίνει και για τα σχολεία, με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να παραμένουν κλειστά για περισσότερο από 2 μήνες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ταυτόχρονα και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς όπως έχει επανειλλημένως τονίσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου». Κουβέντα θα γίνει για να ανοίξουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η 1η Φεβρουαρίου.

Το επόμενο βήμα άρσης των περιορισμών θα αφορά την εστίαση που αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίξει ξανά περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η εστίαση θα ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους.