Σοφία Μπεκατώρου: Με στεναχώρησε η αντίδραση του γιου μου – Μαμά θα γίνουμε ρεζίλι

26 Ιαν. 2021, 08:44

Σοφία Μπεκατώρου: Με στεναχώρησε η αντίδραση του γιου μου – Μαμά θα γίνουμε ρεζίλι

Με στεναχώρησε η αντίδραση του γιου μου γιατί μου είπε μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο ομολόγησε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου βρέθηκε καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου, τη νύχτα της Δευτέρας, στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1. Η Ολυμπιονίκης μίλησε από καρδιάς για όλα όσα κατήγγειλε προσφάτως για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε σε νεαρότερη ηλικία από παράγοντας της Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε «μετά από κάποια χρόνια συνάντησα αυτό τον άνθρωπο. Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν ήταν κάτι και φυσικά προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός. Δεν ακούστηκε καμία συγνώμη ποτέ».

«Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί. Και αντίστοιχα οποιασδήποτε έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά και να αποτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές με κάθε τρόπο» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας. «Πίστευα ότι θα πάρει δημοσιότητα το θέμα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τόση πολλή. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα, προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό και θα βοηθήσω».

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Σοφία Μπεκατώρου προετοίμασε τα παιδιά της για την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, απάντησε: «Φρόντισα να συζητήσω πριν με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω όσο μπορούσα το θέμα της βίας και της σεξουαλικής βίας. Έπρεπε να τους εξηγήσω πως πρέπει να προσέχουμε και πως έχουμε δικαίωμα να λέμε όχι.  Στην αρχή την αντίδραση του δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε γιατί μου είπε «μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο».  Σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω όπως και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα ενημερώσου. Γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπεδαγώγηση στα σχολεία. Του εξήγα πως ενώ εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία, δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσο χρόνια φοβόμουν, ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά».

Σε εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε εκ νέου η Σοφία Μπεκατώρου στον ΑΝΤ1…