Τι σημαίνει 15 μέρες σκληρού Lockdown; Τα νέα μέτρα

03 Μαρ. 2021, 06:54

Τι σημαίνει 15 μέρες σκληρού Lockdown; Τα νέα μέτρα

Δεκαπέντε μέρες σκληρού lockdown είναι προ των πυλών και έρχονται σημαντικές αλλαγές. Το σενάριο για αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Νέα μέτρα θα εισηγηθεί σήμερα η επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, που συνεδριάζει σήμερα αντί της Παρασκευής. Επί τάπητος θα τεθούν πιο σκληρά μέτρα αλλά και μια ενδεχόμενη αλλαγή με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα που επί του παρόντος ξεκινά από τις 6, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και στους επιστήμονες.

Πιο αναλυτικά, οι ειδικοί φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 18:00, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει τις καθημερινές.

Ωστόσο, παρότι αυτό θα είναι «ανάσα» καθώς μεγαλώνει και η μέρα, δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου, μιας και θα έρθουν αλλαγές και στον κωδικό «6». Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis, σκέψεις υπάρχουν και για «κόψιμο» και αυστηρή επιτήρηση του SMS με κωδικό «4» καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν πως γίνεται υπερβολική και παραπλανητική χρήση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα αλλάξει ενδεχομένως και το ωράριο των σούπερ μάρκετ που κλείνουν στις 17:00 το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινά μία ώρα μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Επομένως, αν ισχύσει τελικά το 21:00, τότε τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τρεις ώρες αργότερα, δηλαδή στις 20:00.

Όπως όλα δείχνουν, εντός της ημέρας θα υπάρξει εισήγηση για γενική απαγόρευση και η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται από τις 05:00 μέχρι τις 21:00 μόνο για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο κοντά στο σπίτι και μόνο με τα πόδια.