SMS 13033: Τι ισχύει από Πέμπτη 4 Μαρτίου για κωδικούς 2, 4 και 6 και οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

03 Μαρ. 2021, 16:58

SMS 13033: Τι ισχύει από Πέμπτη 4 Μαρτίου για κωδικούς 2, 4 και 6 και οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αλλαγές και  νέοι περιορισμοί από αύριο στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου  για τα SMS

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από αύριο ισχύει: 
Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2.000 χιλιομέτρων.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Όσον αφορά στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύ από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλη η υπόλοιπη χώρα μπαίνε στο κόκκινο και ισχύουν τα μέτρα για την αντίστοιχη περιοχή