Lockdown: Τι αλλάζει το Σαββατοκύριακο – Πώς μετακινούμαστε και ποιες ώρες

06 Μαρ. 2021, 07:26

Lockdown: Τι αλλάζει το Σαββατοκύριακο  – Πώς μετακινούμαστε και ποιες ώρες

Νέα, αυστηρότερα, μέτρα ισχύουν από αυτό το Σαββατοκύριακο που είναι το πρώτο μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν οι βόλτες με το αυτοκίνητο σε άλλο δήμο από τον τόπο διαμονής πλέον δεν επιτρέπεται, ενώ ακόμα και τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα γίνονται διαφορετικά. 

 
Επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας, που μέχρι πριν λίγες μέρες ξεκινούσε Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα, παρατείνεται από αύριο μία ώρα και θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 5:00.

Οι αλλαγές στα SMS που ισχύουν τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα αφορούν κυρίως τους κωδικούς 2 και 6.

Για το SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση γίνεται μόνο είτε εντός του δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Για το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, γίνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Άρα κανείς δεν θα μπορεί να στείλει 6, να πάρει το αυτοκίνητό του και να πάει να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.

Για τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον, που αφορά σε βοήθεια σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Αλλάζει και το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας συνεπώς ανατρέπουν και το ωράριο στα σούπερ μάρκετ τα οποία τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 17:00 προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν πριν την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00.

Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για μία ώρα αργότερα δηλαδή στις 18:00.