Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο των 130 δισ. δολαρίων - Η αμύθητη περιουσία που θα χωρίσουν

04 Μαίου 2021, 11:57

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο των 130 δισ. δολαρίων - Η αμύθητη περιουσία που θα χωρίσουν

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του χωρισμού του Μπιλ Γκέιτς με τη σύζυγό του Μελίντα, που πήραν την απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους έπειτα από 27 χρόνο έγγαμου βίου.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε επαγγελματικό δείπνο το 1987, όταν η Μελίντα έπιασε δουλειά ως project manager στη Microsoft. Την ίδια χρονιά, ο Μπιλ Γκέιτς έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 31 ετών. Παντρεύτηκαν το 1994 στην Χαβάι και απέκτησαν τρια παιδιά, την 25χρονη σήμερα Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και τη 18χρονη Φοίβη.

 Περιγράφοντας την πρώτη φορά που είδε ο ένας τον άλλον στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "The Moment of Lift", η Μελίντα Γκέιντς αποκάλυψε πως "είχε αργήσει και όταν έφτασα στο δείπνο παρατήρησα ότι όλες οι θέσεις σε όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα εκτός από δύο. Έκατσα γρήγορα στη μια και μετά από λίγη ώρα ήρθε η Μπιλ και κάθισε δίπλα μου".

 Έπειτα από περίπου τρεις δεκαετίες κοινού βίου, η Μελίντα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ενώ σε κοινή τους δήλωση το ζευγάρι ανέφερε :

"Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας".

 Τι περιλαμβάνει η αμύθητη περιουσία που θα χωρίσουν
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως θα μοιραστεί η αμύθητη περιουσία του ζευγαριού. Όπως αποκαλύπτει η διαδικτυακή έκδοση της Daily Mail, η οποία δημοσιεύει την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Μελίντα Γκέιντς, ο δισεκατομμυριούχος και η σύζυγός του δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο πριν παντρευτούν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιουσία των δύο υπολογίζεται στα 130 δις. δολάρια ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται ακίνητα και γη σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια σπάνια συλλογή έργων τέχνης και ένα στόλος πολυτελών αυτοκινήτων. Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο Ενημέρωσης, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μπορεί να μην δεσμεύονται από προγαμιαίο συμβόλαιο, ωστόσο έχουν υπογράψει από κοινού ένα συμβόλαιο διαζυγίου που ακόμα δεν είναι γνωστό τι περιλαμβάνεται σε αυτό.

 Ο Γκέιτς και η σύζυγός του έχουν ιδρύσει τα ιδρύματα Bill & Melinda Gates και Giving Pledge, μέσω των οποίων έχουν δωρίσει δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν δώσει περίπου 1,75 δισ. για τη μάχη κατά της πανδημίας και όπως αναφέρουν και οι δύο το έργο μέσω των ιδρυμάτων θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το χωρισμό τους.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Μελίντα Γκέιτς, πρώην μάνατζερ της Microsoft, έχει γίνει υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας και της ισότητας των γυναικών στο πλαίσιο του ρόλου της στο Ίδρυμα.

Δεν θα αφήσουν την περιουσία στα παιδιά τους
Η συζήτηση που άνοιξε η ανακοίνωση του χωρισμού του ζευγραριού, επανέφερε στη μνήμη την απόφαση του Μπιλ Γκέιτς να μην αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ήταν μια πράξη που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

 "Τα παιδιά μου θα λάβουν κάποια χρήματα, δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα. Θα προσπαθήσουν και θα τα καταφέρουν, δημιουργώντας τη δική τους καριέρα", είχε πει τότε ο Μπιλ Γκέιτς συμπληρώνοντας πως "θέλω τα παιδιά μου να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία".

"Δεν είμαι υπέρ στο να έχουν τα παιδιά μου πολλά χρήματα στα χέρια τους. Αυτό θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τη δική τους πορεία", με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο Γκέιτς σκοπεύει να αφήσει από δέκα εκατ. δολάρια στο κάθε παιδί του.

thetoc