Άνοιξε η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου: Σε ποιους άφησε την περιουσία του

28 Μαίου 2021, 09:33

Άνοιξε η διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου: Σε ποιους άφησε την περιουσία του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 99 ετών και ενάμιση μήνα μετά άνοιξε η διαθήκη του. 

H περιουσία που άφησε πίσω του εκτιμάται ότι είναι περίπου στα 42 εκατ. δολάρια και, σύμφωνα με πηγές!

Αυτό που γράφεται σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι ότι η περιουσία του δε θα μοιραστεί μόνο σε μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο δούκας του Εδιμβούργου συμπεριέλαβε στη διαθήκη του και τρεις στενούς του υπαλλήλους.

Σύμφωνα με βασιλική πηγή, κύριος κληρονόμος είναι η βασίλισσα Ελισάβετ. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Φίλιππος θεώρησε ότι έπρεπε να φροντίσει και τους ανθρώπους, που είχε γύρω του και τον βοηθούσαν. «Σε αντίθεση με άλλους βασιλείς, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα είναι γενναιόδωρος για τους τρεις άντρες, που τον φρόντιζαν», ανέφερε η πηγή.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος άφησε κάποια χρήματα στον ιδιωτικό γραμματέα του, ταξίαρχο Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, και στους βοηθούς του που τον φρόντιζαν μέχρι και την τελευταία μέρα του θανάτου του, Γουίλιαμ Χέντερσον και Στέφεν Νιεντοτζάντλο.

 
Οι δύο βοηθοί του περνούσαν εναλλάξ μία εβδομάδα ο ένας και μία ο άλλος μαζί του στο Γουντ Φαρμ στο κτήμα Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ζούσε στο Γουντ Φαρμ -ένα απλό, επιπλωμένο εξοχικό σπίτι 5 υπνοδωματίων- για σχεδόν τρία χρόνια, πριν μετακομίσει στο κάστρο Γουίνδσορ στην αρχή της πανδημίας.

Πρίγκιπας Φίλιππος: H διαθήκη, η αμύθητη περιουσία κι η αδυναμία στη Louise
Τα τρία αυτά άτομα ήταν μεταξύ των έξι που περπάτησαν πίσω από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στην πομπή για την κηδεία του στο κάστρο Γουίνδσορ στις 17 Απριλίου. Ωστόσο, κανείς από αυτούς δε μπόρεσε να παραβρεθεί στο παρεκκλήσι στο Αγίου Γεωργίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η κληρονομιά που άφησε στα παιδιά του και στον Harry 
Εν τω μεταξύ ενώ όλοι πίστευαν ότι ο πρίγκιπας Harry δε θα έχει κανένα μερίδιο από την περιουσία του παππού του, μετά την αποχώρησή του από την βασιλική οικογένεια, εκείνος έδειξε ότι δεν κρατάει καμιά κακία και συμπεριέλαβε και τον εγγονό του στη διαθήκη του!

«Ο Φίλιππος δεν ήταν το είδος του χαρακτήρα, που θα τιμωρούσε έναν εγγονό για κακή συμπεριφορά. Ήταν ένας πολύ δίκαιος και καλός άνδρας. Ποτέ δεν κρατούσε κακία», ανέφερε η ίδια πηγή. Στα παιδιά του, πρίγκιπα Κάρολο, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπα Έντουαρντ και πρίγκιπα Άντριου έδωσε το ελεύθερο να «πάρουν οτιδήποτε θέλουν» από την συλλογή των βιβλίων του.


Βέβαια, περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί, καθώς είναι απόρρητες, ενώ ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, ο οποίος ρωτήθηκε για να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της διαθήκης, αρνήθηκε κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι: «Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για την οικογένεια και τέτοιες ρυθμίσεις είναι ιδιωτικές».

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι τα παιδιά του πρίγκιπα Φίλιππου -Κάρολος, Άννα, Έντουαρντ και Άντριου- θα μπορούσαν να «πάρουν ό,τι ήθελαν» από τη βιβλιοθήκη του με τα 13.000 βιβλία στο παλάτι.