Αλλάζουν όλα από σήμερα στην εστίαση. Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι έφηβοι

16 Ιουλ. 2021, 05:51

Αλλάζουν όλα από σήμερα στην εστίαση. Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι έφηβοι

Από σήμερα τίθονται σε ισχύ τα νέα μέτρα στην εστίαση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προβληματισμοί από την πλευρά των καταστηματαρχών.
«Πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο και εμείς είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Πολλές φορές οι πελάτες είναι προσωπικές γνωριμίες ή έχουν ξαναέρθει. Αν είναι κάποιος ανεμβολίαστος, τι θα τους πούμε; Κάτσε εσύ μέσα εσύ έξω; Και αν χαλάσει ο καιρός και πρέπει να μπουν μέσα, θα τους αρνηθούμε;», ήταν κάποια από τα ερωτήματα της Μυρσίνης Λαμπράκη, ιδιοκτήτριας εστιατορίου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών
Με την πλατφόρμα να έχει ανοίξει για τον εμβολιασμό των εφήβων, πολλοί ήταν οι ανήλικοι που έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους.

«Σκοπεύω να εμβολιαστώ και όσον αφορά για τη διασκέδαση, είχαμε κλειστεί τόσο καιρό και έχουν γίνει πολλά απέναντι στους νέους, το οποίο είναι λογικό να τους κάνει να νιώθουν καταπιεσμένοι», δήλωσε ο Αχιλλέας Αναστασάκος.

«Κι εγώ θα εμβολιαστώ. Πρέπει να διαφυλάξουμε συγχρόνως κι εμάς και τους γύρω μας», είπε ο Αντώνης Μαλτέζης.

«Πιστεύω πως πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε, αλλά συμμερίζομαι το φόβο όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Θα πρέπει να σεβαστούμε το φόβο τους και πιστεύω ότι αυτός πηγάζει από ελλιπή ενημέρωση και έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους επιστήμονες», ήταν το συμπέρασμα του Βασίλη Μπαρδούνια.

Οι μαθητές συμφώνησαν πως μέσω του εμβολιασμού θα λάβουν περισσότερες ελευθερίες, καθώς οι νέοι έχουν ήδη καταπιεστεί και έχουν χάσει όμορφες στιγμές ξενοιασιάς.