Επταήμερο τοπικό lockdown στην Μύκονο. Πού αλλού εξετάζεται το «μοντέλο» περιορισμών

18 Ιουλ. 2021, 13:16

Επταήμερο τοπικό lockdown στην Μύκονο. Πού αλλού εξετάζεται το «μοντέλο» περιορισμών

Μουδιασμένοι είναι οι επιχειρηματίες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου.
Το ξαφνικό lockdown στη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού σόκαρε τους πάντες.

Από χθες Σάββατο 17/7 και μέχρι τη Δεύτερα 26/7 στο νησί των ανέμων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 το βράδυ έως και τις 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Επιχειρηματίες του νησιού βλέπουν τους χειρότερους φόβους τους να επιβεβαιώνονται. Κύμα απολύσεων και φόβοι για λουκέτα στις τουριστικές επιχειρήσεις φέρνουν τα νέα μέτρα, με τους εργαζόμενους του τουρισμού να ζουν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

Ότι η κυβέρνηση δείχνει τιμωρητική διάθεση απέναντι στη Μύκονο υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς.

Πάντως, η είδηση των περιοριστικών μέτρων στο πιο δημοφιλές ελληνικό νησί του πλανήτη κάνει -από την πρώτη κιόλας στιγμή χθες- το γύρο του κόσμου.

Φεύγουν από νησί της… σιωπής
Η τουριστική σεζόν στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων δείχνει να σφραγίζεται πρόωρα.

Το κύμα των ακυρώσεων δείχνει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο τα επόμενα εικοσιτετράωρα αφού τα email σε ξενοδοχεία, beach club και εστιατόρια πέφτουν σαν τη βροχή.

Ήδη στο νησί γίνεται λόγος για χιλιάδες ακυρώσεις σε κρατήσεις από το εξωτερικό για τα ξενοδοχεία και τις βίλες, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και επιχειρηματίες δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ της χθεσινής μέρας.

«Μοντέλο» Μυκόνου και σε άλλες 5 περιοχές
Αύξηση 300% στα ενεργά κρούσματα και υπερδιπλασιασμός των μολύνσεων σε μόλις 24 ώρες, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην άμεση λήψη μέτρων στη Μύκονο.

Παράλληλα, τα ξέφρενα κορoνοπάρτι σε βίλες του νησιού αποτελούν μόνιμη πηγή ανησυχίας.

Την ίδια ώρα, στη Μύκονο, ο ντόπιος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος σχεδόν στο 85%, ωστόσο στο νησί βρίσκονται και πολλοί εποχικοί υπάλληλοι. Τα νέα μέτρα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους επιχειρηματίες, που βλέπουν το καλοκαίρι να χάνεται.

Στο «κόκκινο», όμως είναι και Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος, με το ενδεχόμενο του lockdown και σε αυτές τις περιοχές να είναι υπαρκτό.