Νίκος Μάνεσης κατά Μαρίνας Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

18 Μαίου 2024, 12:50

Νίκος Μάνεσης κατά Μαρίνας Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

Ο Νίκος Μάνεσης έκανε το δικό του σχόλιο ως προς τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι σε συνέντευξη Τύπου της Eurovision την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο παρουσιαστής στην έναρξη της εκπομπής του το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου υποστήριξε ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να παίρνουν πολιτική θέση ιδίως όταν εκπροσωπούν μια χώρα και η αποστολή τους χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, γιατί ήταν σε εξέλιξη η Eurovision και έπρεπε να υπάρχει ένας σεβασμός. Τώρα που πέρασε, να πούμε δύο πράγματα, γιατί είδα ότι όλη την εβδομάδα υπήρχε μία γενικότερη διαμάχη».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως δεν είναι σωστή στάση να παίρνει πολιτική θέση ένας μουσικός σε έναν τέτοιο διαγωνισμό: «Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς. Γιατί; Γιατί όλοι οι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι - με εξαιρετικά τραγούδι υπό τη μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού - πήγαν με δικά μας λεφτά. Οπότε, αν νυστάζεις, κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι να συνέλθεις. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα».

Και τόνισε: «Δεν είναι εικόνα αυτή. Ξεκάθαρα πράγματα. Είσαι κουρασμένη; Στο ξενοδοχείο και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα».

Επιπλέον, ο Νίκος Μάνεσης διευκρίνισε πως και η ΕΡΤ δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα: «Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κυρία Σάττι. Ποιοι είναι αυτοί που μανατζάρουν τους καλλιτέχνες και τους χορευτές στη Eurovision από την πλευρά της ΕΡΤ, για να τους προφυλάξει; Οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι αλλά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εξετέθημεν με αυτό που είδαμε. Είσαι κουρασμένη; Πήγαινε στο ξενοδοχείο, πάρε τα φάρμακά σου και ξεκουράσου. Όχι τώρα να ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις των χορευτών της Μαρίνας Σάττι ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», ο Νίκος Μάνεσης σχολίασε: «Οι χορευτές που κατάγονται από τη Θράκη δήλωσαν Τούρκοι. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά να πας να χορέψεις με την Τουρκία. Εδώ με λεφτά του ελληνικού λαού έρχεσαι και χορεύεις, επειδή είσαι και ταλαντούχος, ως Έλληνας μουσουλμάνος. Αυτά δεν ελέγχθηκαν και βγήκαν προς τα έξω. Την εξωτερική πολιτική δεν την κάνουν τραγουδιστές και χορευτές».

πηγή: protothema.gr