Τέσσερα red flags που πρέπει να προσέχεις σε μια δίαιτα

04 Μαίου 2024, 10:06

Τέσσερα red flags που πρέπει να προσέχεις σε μια δίαιτα

Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι από αναποδιές στην απώλεια βάρους, η υπόσχεση μιας γρήγορης λύσης μπορεί να ακούγεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι πως οι μοντέρνες δίαιτες συνοδεύονται με διαφημιστικές εκστρατείες, χάρη στις διασημότητες που τις ακολουθούν και που μετά καυχιούνται για το πόσα κιλά έχασαν.

Δυστυχώς όμως πολλές από αυτές τις μοντέρνες δίαιτες είναι ανθυγιεινές και μερικές μπορούν ακόμη και να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε ποια προγράμματα διατροφής είναι αξιόπιστα; Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι ό,τι ακούγεται πολύ καλό μάλλον δεν είναι αληθινό.

4 red flags που πρέπει να προσέχετε

Χάπια αδυνατίσματος
Τα μη συνταγογραφούμενα χάπια απώλειας βάρους υπόσχονται να μπλοκάρουν τους υδατάνθρακες ή το λίπος, να καταστέλλουν την όρεξή σας ή να κάψουν ως εκ θαύματος το λίπος ενώ κοιμάστε, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να είναι παραπλανητικοί. Τα χάπια αδυνατίσματος μπορεί να προκαλέσουν επιβλαβείς παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό.

Φυτικά προϊόντα αδυνατίσματος
Μην υποθέτετε ότι τα φυτικά προϊόντα είναι ασφαλή επειδή είναι "φυτικά". Πολλά από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την ούρηση ή τις κινήσεις του εντέρου και να τονώνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα συστατικά τους είναι αρκετά ισχυρά και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Προγράμματα γρήγορης απώλειας βάρους
Ορισμένες δίαιτες θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους στον αριθμό των θερμίδων ανά ημέρα ή περιορίζουν τον αριθμό των μπουκιών φαγητού που μπορείτε να φάτε σε ένα γεύμα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποτύχει, γιατί μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και τελικά επιβράδυνση του μεταβολισμού σας.

Μονο- δίαιτες
Σε μια μονο- δίαιτα, επιτρέπεται να τρώτε απεριόριστες ποσότητες ενός μόνο τύπου φαγητού — λαχανόσουπα, γκρέιπφρουτ, μπανάνες κ.λπ. Η ιδέα είναι ότι καταναλώνετε λιγότερο φαγητό όταν περιορίζεστε σε ένα είδος τροφής. Ωστόσο, η παράλειψη ορισμένων ομάδων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα , ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και αλλαγές στα επίπεδα χοληστερόλης. Οι μονο δίαιτες είναι επικίνδυνα περιοριστικές και σας προετοιμάζουν μόνο για υπερφαγία, όταν τις σταματήσετε.

Πώς να προσεγγίσετε την απώλεια βάρους

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η καλύτερη ευκαιρία για μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι να είστε λογικοί και να αναπτύξετε έναν τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή σωματική δραστηριότητα.

Ένα ασφαλές πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μια ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή με μια ποικιλία τροφών, ενώ δεν απαγορεύει κανένα τρόφιμο.

Αφού διαβάσατε το άρθρο μου, είναι ώρα να μάθετε και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

πηγή: jenny.gr