Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να κάνεις σeξ

11 Ιαν. 2021, 06:41

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να κάνεις σeξ

Το 2020 έφυγε επιτέλους από πάνω μας και όλοι έχουμε ξεκινήσει δειλά-δειλά να αντιμετωπίζουμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία. Να κάνουμε θετικές σκέψεις, να θέτουμε νέους στόχους για το 2021 και να γεμίζουμε τη bucket list μας με όλα εκείνα τα πράγματα, που δεν προλάβαμε να κάνουμε την προηγούμενη χρονιά.

Ένα από αυτά βέβαια, το οποίο θα έπρεπε να μπει και αρκετά ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα, είναι το σεξ. Αν η πρώτη και η δεύτερη καραντίνα σε βρήκαν single και ως εκ τούτου απείχες από οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω, για τον απλούστατο λόγο πως πρόκειται και για θέμα υγείας.

Το Oneman σου παραθέτει έξι πολύ καλούς λόγους, οι οποίοι θα σε πείσουν να μη σταματήσεις το σεξ το 2021. Ή τέλος πάντων να το εξασκείς όποτε βρίσκεις ευκαιρία.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Εδώ δεν διακυβεύεται μόνο η αυτοπεποίθησή σου, αλλά και η υγεία σου. Η έλλειψη σεξ αυξάνει τα επίπεδα άγχους, λόγω της απουσίας της ενδορφίνης, της «ορμόνης ευτυχίας» όπως ονομάζεται. Παράλληλα, θα μπορούσε να αυξηθεί η αρτηριακή σου πίεση και η κορτιζόλη, η ορμόνη που απελευθερώνει το σώμα, ως αποτέλεσμα του άγχους. Επιπλέον, το σεξ βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διώχνει το άγχος
Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και ειδικά στην κορύφωσή της, απελευθερώνονται ενδορφίνες που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χαλαροί. Όταν απέχουμε από το σεξ, όμως, η διάθεσή μας είναι διαφορετική και το άγχος πολλές φορές μας καταβάλλει.

Αποφεύγεις τα προβλήματα στα γεννητικά σου όργανα
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στην οποία πήραν μέρος συνολικά 3000 άνδρες, διαπιστώθηκε πως όσοι εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα καρκίνου του προστάτη, σε αντίθεση με όσους έκαναν σεξ από τέσσερις μέχρι επτά φορές το μήνα.

Αλλάζει τη διάθεσή σου προς το καλύτερο
Κατά τη διάρκεια του σεξ, εκκρίνονται όπως είπαμε διάφορες ορμόνες. Ανάμεσα σε αυτές και η ντοπαμίνη, η οποία ελέγχει τις παρορμήσεις και βελτιώνει την προσοχή. Εάν προσθέσουμε και την οξυτοκίνη στην εξίσωση, τη γνωστή και ως «ορμόνη αγάπης», τότε μιλάμε και για ενίσχυση των ρομαντικών δεσμών. Η έλλειψη σεξ θα κάνει τη διάθεσή σου να πέσει δραστικά.

Σε κάνει πιο όμορφο
Με το σεξ, η ροή του αίματος αυξάνεται στο σώμα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στο δέρμα σου βοηθώντας στην πρόληψη των ρυτίδων, της φωτεινότητας, αλλά και χαλάρωσης του προσώπου. Επιπλέον, το σεξ συμβάλλει και στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει
Αυτό είναι αναμφίβολα το πιο σοβαρό σύμπτωμα όλων. Μια περίοδος αποχής είναι αρκετή για σε κάνει να χάσεις την επιθυμία σου, επειδή το σώμα σου σταδιακά μειώνει την ορμονική απόκριση στη διέγερση. Κάπου εκεί είναι που αρχίζεις κι εσύ να αναρωτιέσαι μήπως τελικά το σεξ είναι υπερτιμημένο και δεν έχει αξία; Προσοχή λοιπόν. Και θυμήσου. Η ευτυχία στη ζωή βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα στο σεξ.

Πηγή: news247.gr