Κορονοϊός-Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι 5 κατηγορίες προϊόντων που πλέον δεν αγοράζουμε

23 Μαρ. 2020, 13:02

Κορονοϊός-Ηλεκτρονικό εμπόριο: Οι 5 κατηγορίες προϊόντων που πλέον δεν αγοράζουμε

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο ηλεκτρονικό εμπόριο μετρά έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) με το 92% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή να δηλώνει ότι ήδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Το 74% δηλώνει ότι έχουν μειωθεί οι παραγγελίες πελατών το τελευταίο διάστημα με τους κλάδους που φαίνονται να πλήττονται περισσότερο να είναι τα: είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού και λευκές συσκευές.

Το 15% δηλώνει ότι οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί με τους κλάδους που μέχρι στιγμής ευνοούνται να είναι: τρόφιμα/σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και παιχνίδια/βιβλία.

Το 42% καταγράφει καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπής προμηθειών, ενώ το 31% αναφέρει ότι υπάρχουν φαινόμενα καθυστερήσεων σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών. Το 48% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραλαβή προϊόντων με κύριο σημείο δυσκολίας την Ευρώπη και κυρίως την Ιταλία.

Το 84% αναμένει μείωση πωλήσεων το 2020, ενώ το 64% αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης ή ρευστότητας. Μόλις το 3% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία. 

topontiki