Click away: Ο νέος τρόπος για τα ψώνια τα Χριστούγεννα

23 Νοε 2020, 07:54

Click away: Ο νέος τρόπος για τα ψώνια τα Χριστούγεννα

Το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνει άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που μίλησε χθες (22/11) στον ΣΚΑΪ, θα ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένο αριθμό ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Δήλωσε μάλιστα ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away. Ο καταναλωτής θα κάνει την παραγγελία στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, θα κλείνεται ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα.

Έτσι θα μειώνεται στο ελάχιστο η ανθρωπινή επαφή και ο συνωστισμός που ενδέχεται να παρουσιαστεί ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού δε θα ανοίξουν ή θα ανοίξουν πολύ αργότερα.