eBay: 900% αυξήθηκαν οι αγορές μαξιλαριών - Τι ψωνίζουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα

15 Δεκ. 2020, 12:08

eBay: 900% αυξήθηκαν οι αγορές μαξιλαριών - Τι ψωνίζουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα

 Σαφώς επηρεασμένοι από τον κορονοϊό και την καραντίνα του lockdown είναι οι Ελληνες καταναλωτές, οι οποίοι με τις ηλεκτρονικές αγορές τους χάρισαν τεράστια ποσοστά αύξησης σε ...νυχτικά και μαξιλάρια συγκριτικά με πέρυσι, ενώ θέλοντας προφανώς να ξεχάσουν τη χρονιά που ολοκληρώνεται στράφηκαν και στην αγορά ημερολογίων. Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία της eBay για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Βέβαια από τις κορυφαίες γιορτινές κατηγορίες δε λείπουν και τα στολίδια, τα φώτα και τα λαμπιόνια, οι θήκες και τα καλύμματα καθώς επίσης και τα προϊόντα περιποίησης νυχιών, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά και τα σκουλαρίκια.
Η eBay, αξιοποιώντας στοιχεία τις περιόδου 16 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου για τα έτη 2019 και 2020, καταγράφει και φέτος τις αγοραστικές συνήθειες και προτιμήσεις των Ελλήνων για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας, εκτός των χριστουγεννιάτικων ειδών, συγκεκριμένες αγαπημένες κατηγορίες των Ελλήνων καταναλωτών είδαν φέτος πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγορές μαξιλαριών αυξήθηκαν κατά 900%, τα ημερολόγια κατά 220%, τα στεφάνια – γιρλάντες και φυτά κατά 242,9%, τα νυχτικά κατά 123,1%, οι χαλκομανίες και τα αυτοκόλλητα τοίχου κατά 90,9% και άλλα προϊόντα σχετικά με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κατά 142,9%.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Βασει των στοιχείων της πλατφόρμας, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, με τα πιο δημοφιλή προϊόντα να είναι ένα ζευγάρι χριστουγεννιάτικα κρυστάλλινα σκουλαρίκια με χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον Άγιο Βασίλη, χάρτινες τσάντες για χριστουγεννιάτικα δώρα, ένα DIY τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο δέντρο με led φωτισμό που αναβοσβήνει, ένα λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο 2 μέτρων, ένα οικογενειακό ομοιόμορφο σετ πιτζάμας με χριστουγεννιάτικα σχέδια και ένα χριστουγεννιάτικο λέιζερ φωτιστικό που εκπέμπει πολύχρωμα φωτεινά αστεράκια.

Μερικά από τα πιο ακριβά αντικείμενα που αγοράστηκαν φέτος ήταν ένα σπάνιο και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο στολίδι που απεικονίζει ένα σπίτι στον Βόρειο Πόλο με πίστα για έλκηθρα που αγοράστηκε στην τιμή των 368 δολαρίων και ένα Επιτραπέζιο Στροβιλοδρόμιο με 50 χαρακτήρες από τη Disney σε μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου, που αγοράστηκε στην τιμή των 327 δολαρίων.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα που πωλήθηκαν τα Χριστούγεννα του 2019 ήταν μία συσκευασία – πακέτο γλυκών σε μορφή Άγιου Βασίλη, ένα μπουκάλι με φωτάκια καθώς και φωτάκια και λαμπιόνια για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Τα πιο ακριβά αντικείμενα που αγοράστηκαν από Έλληνες καταναλωτές τα Χριστούγεννα του 2019 ήταν μία Ένα σπάνιο Vintage Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του 1952, το οποίο αγοράστηκε στην τιμή των 450 δολαρίων και ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Στροβιλοδρόμιο που αγοράστηκε στην τιμή των 271 δολαρίων