Ο Σπύρος Φωκάς δίνει μάχη για τη ζωή του – Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν

30 Ιουλ. 2021, 14:38

Ο Σπύρος Φωκάς δίνει μάχη για τη ζωή του – Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν

Ο Σπύρος Φωκάς δίνειε τον δικό του αγώνα με τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. “Κράτα γερά Φωκά! Τα λιοντάρια δεν λυγίζουν”.

Με αυτή την φράση οι γιατροί προσπαθούν εδώ και τρεις εβδομάδες να είναι συνοδοιπόροι στη μάχη που δίνει ο σπουδαίος ηθοποιός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, όλα άρχισαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν η σύζυγός του Λίλιαν Φωκά διαπίστωσε ότι κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του ήταν πολύ πεσμένα. Αν και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Έτσι οι θεράποντες ιατροί του ηθοποιού με τη μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα.

Έτσι κι έγινε, με τον 83χρονο σταρ του σινεμά να κάνει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εισαγωγή στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Από τη μία στιγμή στην άλλη, τα νέα για την υγεία του ηθοποιού έκαναν τον γύρο των γραφείων αλλά και των δωματίων του νοσοκομείου . Όλοι ήθελαν να τον δουν από κοντά να του δώσουν κουράγιο και να του πουν πόσο πολύ τον αγαπούν.

Ωστόσο ο ίδιος λόγω της κατάστασης της υγείας του, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει στιγμές συγκινησιακής φόρτισης. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν ήταν καλές. Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε η Άννα Φόνσου, πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού, η οποία προσπαθεί αν επιλύσει επιμέρους θέματα που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού.