Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Χιονοστιβάδα» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον μάγο

16 Μαίου 2024, 08:59

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Χιονοστιβάδα» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον μάγο

Ο διάσημος Αμερικανός «μάγος», Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, έχει κατηγορηθεί από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών κατά την στιγμή των περιστατικών. Οι κατηγορίες εναντίον του 67χρονου διάσημου ταχυδακτυλουργού περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους, ενώ εκτείνονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014.

Οι γυναίκες που έχουν κάνει καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Κόπερφιλντ, τον γνώρισαν μέσω της δουλειάς του ως έναν από τους πιο επιτυχημένους διασκεδαστές στον κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αρνήθηκε τα πάντα, ενώ οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο».

Σημείωσαν, μάλιστα, ότι ο πελάτης τους είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, το οποίο ενθάρρυνε τις γυναίκες να βγουν μπροστά και να πουν τις ιστορίες τους για σεξουαλική κακοποίηση, προσθέτοντας ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει «πολυάριθμοι ψευδείς ισχυρισμοί εναντίον του».

Η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας πάντως, ανέδειξε κοινά θέματα μεταξύ των καταγγελιών: αρκετές γυναίκες είπαν ότι ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει με την καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Σημειώνεται ότι ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχει υποστεί έλεγχο λόγω της σχέσης του με τον Τζέφρι Επστάιν, τον κατηγορούμενο για διακίνηση παιδιών με σκοπό το σεξ, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019.