Κορυφαία συνταγή για αυγά με πατάτες και φέτα

20 Ιουλ. 2020, 18:38

Κορυφαία συνταγή για αυγά με πατάτες και φέτα

Η ομελέτα αποτελεί κάτι παραπάνω από κλασικό λατρεμένο φαγητό. Και γι' αυτό δεν σταματάμε να ψάχνουμε διαφορετικές συνταγές... ομελέτας!
Αφού είδαμε τη συνταγή για την πιο αφράτη ομελέτα και τη συνταγή για ισπανική ομελέτα, ήρθε η ώρα να δούμε τη συνταγή για μια ομελέτα με πατάτες και φέτα που αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση για γεύμα.

Υλικά για ομελέτα με φέτα και πατάτες

    1 μέτρια πατάτα
    100 γρ. φέτα
    3 αυγά
    λίγο λάδι
    αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής για ομελέτα με φέτα και πατάτες

    Κόβουμε την πατάτα σε πολύ πολύ λεπτές, στρογγυλές φέτες.
    Στο τηγάνι μας βάζουμε λίγο λάδι και απλώνουμε τις πατάτες για να καλύψουμε όλη τη βάση του τηγανιού.
    Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες μας να ψηθούν.
    Οταν καταλάβουμε ότι έχουν ροδίσει, βάζουμε από πάνω της τη φέτα, τριμμένη χοντρά με το χέρι.
    Προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι.
    Αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε τα αυγά μας.
    Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και το τυρί τα αυγά και τα αφήνουμε να ψηθούν.
    Ανασηκώνουμε απαλά τις πατάτες για να περάσει ελαφρώς το αυγό και από κάτω.
    Μόλις ψηθεί η ομελέτα μας κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη βγάζουμε προσεκτικά σε ένα πιάτο και την απολαμβάνουμε!


Υπάρχουν συνταγές και συνταγές για να ετοιμάσετε στα γρήγορα μια ομελέτα. Αυτή όμως η συνταγή θα δώσει την πιο αφράτη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Τα μυστικά για αφράτη, πεντανόστιμη ομελέτα είναι πολλά και οι συνταγές ακόμη περισσότερες. Παλιότερα σας είχαμε γράψει πως με λίγο ανθρακούχο νερό, θα δώσετε πιο αέρινη υφή στις ομελέτες σας. Σήμερα, το μυστικό για αυγά που λιώνουν στο στόμα κρύβεται στο σκεύος που θα χρησιμοποιήστε, πριν ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι.

Μην πάει ο νους σας σε κάποιο ειδικό εργαλείο! Ένα σουρωτήρι είναι ό, τι χρειάζεστε. Το «τρικ» που σαρώνει το youtube για την πιο αφράτη ομελέτα σε χρόνο μηδέν.
Υλικά

    3 αυγά
    3 κουταλιές ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
    2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    ½ κόκκινη γλυκιά πιπερι

Εκτέλεση

    Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά
    Χτυπάμε τα αυγά καλά σε ένα μπολ, αν θέλετε κάντε το ακόμη και με τη βοήθεια ενός μίξερ για να αφρατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε
    Παίρνουμε ένα σουρωτήρι (ιδανικά μεταλλικό) και το κρατάμε πάνω από το ζεστό τηγάνι. Γυρίζουμε το μείγμα των αυγών στο σουρωτήρι και με τη βοήθεια μιας κουτάλας πιέζουμε να βγει το αυγό στο τηγάνι
    Το αυγό σχηματίζει αφράτες κορυφές στο καυτό λάδι. Περιστρέφουμε ελαφρά την ομελέτα στο τηγάνι και αφαιρούμε, όσο έχει ακόμη ελαφρύ κίτρινο χρώμα
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές σε κυβάκια και πασπαλίζουμε την ομελέτα πριν τη σερβίρουμε

Βίντεο: Το τρικ με το σουρωτήρι και δύο ακόμη έξυπνες ιδέες με αυγά

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε έξυπνα τρικ σερβιρίσματος των αυγών. Τρεις προτάσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη με το σουρωτήρι που θα κάνει την ομελέτα πιο αφράτη από ποτέ.

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi