Mελομακάρονα με σοκολάτα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Για να μυρίσει το σπίτι γιορτές

09 Δεκ. 2020, 15:16

Mελομακάρονα με σοκολάτα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Για να μυρίσει το σπίτι γιορτές

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και όλοι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι για ...  το καλό!

Για να μυρίσει το σπίτι γιορτές. Σας μαζέψαμε τις συνταγές που πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες για τις ημέρες αυτές.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. βιταμ
1 ποτήρι αλυσίβα κρύα (σταχτόνερο: Βράζουμε δύο κουταλιές στάχτης κοσκινισμένης σε ένα ποτήρι νερό και το σουρώνουμε)

2,5 κούπες αμύγδαλα, λίγο καβουρδισμένα και κομμένα στο moulti

1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1,5 κιλά αλεύρι up

1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
2 βανίλιες

3 πακέτα άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι).
  2. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες.
  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'.
  4. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

 

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι, μαλακό
1 πακετάκι μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
2 βανίλιες
5-6 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι
1 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού νερό

Για την επικάλυψη
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τον ανάμεικτο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μακρόστενο σχήμα και τα πιέζουμε επάνω σε έναν τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα μελομακάρονα, ζεστά, για ένα λεπτό, φροντίζοντας να μη βάζουμε περισσότερα από 3-4 τη φορά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και όταν παγώσει η σοκολάτα, σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία .

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi