Φτιάξε τραγανή λαγάνα με την πιο απλή συνταγή

12 Μαρ. 2021, 19:12

Φτιάξε τραγανή λαγάνα με την πιο απλή συνταγή

Φτιάξτε φανταστικές Λαγάνες τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες!
ΥΛΙΚΑ

900 γρ αλεύρι για τσουρέκι

50 γρ νωπή μαγιά η 16 γρ ξηρή

500 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κτγ ζάχαρη

12 γρ αλάτι - Περίπου 2,5 κτγ

1 κτσ ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

40 γρ νερό

1 κτγ ζάχαρη

Σουσάμι

ΕΚTΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.

Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.

 
Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.

Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα. Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

 
Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας την λαγάνα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.

Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα. Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες. Υπέροχες που θα τις απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!