Σπιτικό παγωτό με δύο υλικά και χωρίς ζάχαρη

18 Μαίου 2021, 10:37

Σπιτικό παγωτό με δύο υλικά και χωρίς ζάχαρη

Μπορεί το παγωτό να καταναλώνεται πλέον όλο το χρόνο ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες έχει την τιμητική του αφού έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στην Ελλάδα – σύμφωνα με παλιότερη έρευνα - η μέση κατανάλωση παγωτού ετησίως είναι 7-8 κιλά όταν σε χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως η Σουηδία, είναι 14 κιλά!

Το σπιτικό παγωτό είναι πιο υγιεινό καθώς δεν περιέχει συντηρητικά και γλυκαντικές ουσίες . Επίσης, υπάρχουν πολλές συνταγές με πολύ λίγα υλικά που μειώνουν ακόμα περισσότερο την πρόσληψη των θερμίδων. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 2 - 3 παγωτών την εβδομάδα για τα παιδιά και να μη συνοδεύεται από έξτρα υλικά, όπως σαντιγί, τρούφα ή σιρόπι.

Γι΄αυτό σήμερα σας προτείνουμε μια πανεύκολη συνταγή για παγωτό με δύο υλικά που είναι υγιεινή καθώς περιέχει μπανάνα και κακάο. Είναι σίγουρο ότι μόλις τη δοκιμάσετε θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
2 μπανάνες
2 κ.τ.σ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση

Κόβετε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες, τις απλώνετε σε χαρτί αντικολλητικό και τις βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζετε στο multi προσθέτετε το κακάο και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το βάλετε για λίγο στην κατάψυξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα διαπιστώσετε πόσο πραγματικά εύκολο είναι το συγκεκριμένο παγωτό.