Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ
02 Οκτ. 2024, 18:02

Ανακατεύετε τα υλικά, ψήνετε στον φούρνο και είναι έτοιμο και λαχταριστό.
Υλικά
- 325 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 40 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμα)
- 260 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό σπορέλαιο)
- 200 γρ. χυμός λεμόνι
- ξύσμα από 3 λεμόνια
Για το γλάσσο
- 230 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα υλικά και ρίχνω το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ 30χ10 ή στρογγυλή 20 εκ. Στη συνέχεια ψήνω σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά. Ο χρόνος είναι ενδεικτικός. Ελέγχω το κέικ με ένα ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι μέχρι να βγει στεγνό.
Πηγή: govastileto.gr