Ραγίζει καρδιές ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η συγκλονιστική του εξομολόγηση

14 Ιουν. 2021, 10:36

Ραγίζει καρδιές ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η συγκλονιστική του εξομολόγηση

Ραγίζει καρδιές ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά την εξαιρετική πορεία του στο grand slam του Ρολάν Γκαρός ο Έλληνας τενίστας προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση. Πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός με τον Νόβακ Τζόκοβιτς πέθανε η γιαγιά του. Την ίδια στιγμή η πορεία του Στέφανου συνεχίζει να μονοπωλεί τα ξένα μέσα.
Μία εικόνα τόσο δυνατή… Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραλαμβάνει το βραβείο για τη 2η θέση στο Roland Garros, ωστόσο από το βλέμμα του φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόνο η κορυφή μπορεί να του δώσει χαρά.

«Έχω τη δυνατότητα να παίζω για τίτλους όπως αυτός. Παρά την ήττα έχω πίστη στο παιχνίδι μου και πιστεύω πολύ στον εαυτό μου ότι θα φτάσω στην κατάκτησή του σύντομα», δήλωσε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να λυγίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-2 σετ έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες και κατέκτησε τον 19ο τίτλο Grand Slam.

«Γνωρίζετε ότι έχουμε πολύ κοντινή σχέση οι Σέρβοι με την Ελλάδα και θα ήθελα να τους χαιρετήσω όλους εκεί. Έχετε έναν μεγάλο πρωταθλητή, όπως είναι ο Στέφανος, και λαμπρό μέλλον στους άνδρες και στις γυναίκες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος δεν είχε μόνο αγωνιστικές δυσκολίες να ξεπεράσει στον τελικό. Λίγη ώρα πριν την έναρξη έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη του γιαγιά.

Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στη ζωή και θέληση να παρέχει, που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει. Σε ευχαριστώ που ανέθρεψες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν πιθανό.

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου σε Τσιτσιπά και Σάκκαρη
Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έστειλαν συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά όπως και στη Μαρία Σάκκαρη για τη συνολική τους παρουσία στο Roland Garros.

«Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του #rolandgarros, την πρώτη για αθλητή μας, αποτέλεσμα σπουδαίου ταλέντου και σκληρής δουλειάς. Είμαστε περήφανοι για τον Στέφανο και για τη Μαρία Σάκκαρη, που χαρίζουν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό!», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Twitter.

Mε τη σειρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά και στη Μαρία Σάκκαρη για την εκπληκτική τους παρουσία στο #RolandGarros. Η πορεία σας είναι απόδειξη του πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Μπράβο και στους δύο! Μας γεμίσατε υπερηφάνεια!».

«Απόλυτος σεβασμός σ’ εσένα και την ομάδα σου. Θα κατακτήσεις πολλά Grand Slam. Ένας αθλητής στα 22 του, μία ανάσα από την κορυφή του κόσμου. Μας κάνει περήφανους», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και ο αθλητικός κόσμος στάθηκε στο πλευρό τους Στέφανου Τσιτσιπά σε όλη την πορεία του και τον συνεχάρη.

«Συγχαρητήρια Στέφανε για την εκπληκτική σου εμφάνιση στον τελικό, αλλά και συνολικά στο Roland Garros! Έκανες όλη την Ελλάδα περήφανη! Τα καλύτερα έρχονται!», ήταν τα συγχαρητήρια του Ολυμπιακού.