Η συμβουλή που δίνουν τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιους ευτυχισμένους γάμους

20 Μαίου 2024, 17:17

Η συμβουλή που δίνουν τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιους ευτυχισμένους γάμους

Έχουν γραφτεί αμέτρητες γραμμές για τα μυστικά που κάνουν έναν γάμο ευτυχισμένο και τον βοηθούν να αντέχει στον χρόνο, όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και έτσι τίποτα δεν είναι ποτέ δεδομένο. Άλλα ζευγάρια καταφέρνουν να κρατούν «ζωντανό» τον γάμο τους, ενώ άλλα επηρεάζονται από τις υποχρεώσεις και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και μπαίνουν σε μια ρουτίνα.

Όσο περίπλοκο κι αν είναι το θέμα, τα ζευγάρια που έχουν καταφέρει να έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο και να πορεύονται μαζί και χαρούμενα μέσα στο πέρασμα των χρόνων, υποστηρίζουν πως το μυστικό τους είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις. Μπορεί να περνούν δεκάδες σκέψεις από το μυαλό μας, όμως το κλειδί για την επιτυχία του γάμου είναι το γεγονός ότι το ζευγάρι λειτουργεί σαν ομάδα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει να υπάρχει το εγώ και υπάρχει μόνο το εμείς, αλλά πως το εγώ και το εμείς συνδέονται με τέτοιο τρόπο που έρχονται σε ισορροπία, δημιουργώντας έτσι έναν πολύ δυνατό συνδυασμό. Ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση, η κατανόηση, η ειλικρίνεια δεν απουσιάζουν από αυτή την ομάδα, ίσα-ίσα που αποτελούν τη βάση της για να μπορεί να υπάρχει και να εξελίσσεται.

Σε προηγούμενο κείμενο είχαμε παραθέσει την έρευνα που ανέφερε πως το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση είναι να μην θεωρείς δεδομένο τον άλλον. Το γεγονός, λοιπόν, ότι πράττετε σαν μια ομάδα, καθώς κάθε απόφασή σας προκύπτει μετά από συζήτηση και ήρεμο διάλογο, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διεκδικείτε το ταίρι σας.

Η δύναμη της ομάδας είναι η δύναμη κάθε μέλους και σίγουρα όσα μπορείτε να πετύχετε μαζί με το ταίρι σας, δεν μπορείτε να τα πετύχετε μόνη σας σε αυτή τη σχέση. Έχει, λοιπόν, ύψιστη σημασία να συμπορεύεστε με τον ίδιο ρυθμό και στο ίδιο μονοπάτι, διεκδικώντας, παράλληλα, ως μονάδες όσα επιθυμείτε να πετύχετε στη ζωή σας.

Πηγή: jenny.gr