Πέντε σημάδια που μαρτυρούν πως πρέπει να χωρίσεις αμέσως

23 Ιουν. 2024, 09:30

Πέντε σημάδια που μαρτυρούν πως πρέπει να χωρίσεις αμέσως

Βρίσκεσαι σε σχέση, όμως νιώθεις εγκλωβισμένη μέσα σε αυτή, αντί χαρούμενη που είσαι μαζί με τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει; Αναρωτιέσαι αν πρέπει να χωρίσεις ή αν απλώς περνάς μια περίοδο κρίσης; Νιώθεις καλύτερα, όταν δεν είστε μαζί; Αν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι καταφατικές, τότε έφτασε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά τι θα κάνεις με τη σχέση σου.

Οι άνθρωποι επιλέγουμε να μπούμε σε μια σχέση, όταν περνάμε υπέροχα με τον σύντροφό μας, είμαστε ερωτευμένοι και χαιρόμαστε να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας και τη ζωή γενικότερα. Σε περίπτωση που όλα τα όμορφα συναισθήματα δεν σε αγγίζουν πλέον και οι σκέψεις για το μέλλον της σχέσης σου κατακλύζουν το μυαλό σου, υπάρχουν 5 σημάδια που «φωνάζουν» ότι πρέπει να χωρίσεις ASAP για να βρεις ξανά την ηρεμία σου.

5 λόγοι για να βγεις από μια σχέση

1.Δεν σε σέβεται
Σε μία σχέση είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις. Όταν, όμως, ο άνθρωπός σου δε σέβεται τα συναισθήματά σου και τις επιλογές και συνεχώς σε πληγώνει, τότε δεν μιλάμε για έναν μικρό τσακωμό, αλλά για μια μόνιμη κατάσταση. Αν βιώνεις μια τέτοια συνθήκη στη σχέση σου, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσεις παρακάτω;

2.Παραβλέπει τα όριά σου
Είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση να θέτεις να όριά σου από την αρχή, όπως και ο σύντροφός σου τα δικά του. Το όχι είναι όχι κι όταν αυτό δεν γίνεται σεβαστό και αποδεκτό, είναι ένα καλό σημάδι να φύγεις από τη σχέση.

3.Δεν σε στηρίζει
Σε μία σχέση πρέπει να λειτουργείτε ως ομάδα. Αν νιώθεις ότι ο άνθρωπός σου δεν σε στηρίζει, σε υποβαθμίζει και αμφιβάλλει για τις ικανότητές του, πρέπει να δείξεις αυτοσεβασμό και να χωρίσεις. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δέχεσαι αυτή την τοξικότητα.

4.Δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, όταν είσαι μαζί του
Σε μια υγιή σχέση, ο σύντροφός σου αναδεικνύει τον καλύτερό σου εαυτό και σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Σε μια τοξική σχέση συμβαίνει το αντίθετο. Αν, λοιπόν, κάθε φορά που είσαι μαζί του δεν νιώθεις χαρούμενη και ελεύθερη, αλλά αγχωμένη και εκνευρισμένη, τότε αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει καλό στην ψυχική υγεία σου και κατ’ επέκταση σε σένα την ίδια.

5.Δεν κάνεις συμβιβασμούς
Όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια σχέση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί μια ισορροπία και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ο συμβιβασμός αποτελεί δείγμα ωριμότητας, θέλησης, καλής διάθεσης και σεβασμού προς τον σύντροφό σου. Όταν ένας από τους δύο αρνείται να κάνει συμβιβασμούς, τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Αν νιώθεις, λοιπόν, ότι οι ανάγκες σου μπαίνουν στο συρτάρι, είναι μια καλή ώρα για να κλείσεις την πόρτα πίσω σου.

πηγή: jenny.gr