Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σουτιέν σου;

11 Ιουν. 2021, 19:05

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σουτιέν σου;

Αν το πλύσιμο των σουτιέν ήταν μία υπόθεση για την οποία θα δείχναμε κάποιον με το δάχτυλο, τότε θα κατηγορούσαμε και τον ίδιο μας τον εαυτό για την παραμέληση του πιο πολυφορεμένου αντικειμένου στη ντουλάπα μας. Όμως πραγματικά το κεφάλαιο «πλύσιμο σουτιέν» μας έχει κάπως ταλαιπωρήσει. Πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο; Μετά από κάθε χρήση, κάθε εβδομάδα ή πιο σπάνια;

Τι είναι πιο σωστό να κάνεις λοιπόν; Οι ειδικοί απάντησαν και ιδού τι είπαν. Το πλύσιμο των σουτιέν πρέπει να γίνεται μετά από κάθε δεύτερη χρήση ή έστω κάθε τρίτη φορά. Ο λόγος; «Το κύριο πράγμα που προσπαθείς να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ακεραιότητα του σουτιέν για όσο το δυνατόν περισσότερο», λέει ο Koch. Και όταν το φοράς για 10 έως 12 ώρες την ημέρα, το ρούχο δεν συλλέγει μόνο έλαια από το δέρμα και το αποσμητικό σου, αλλά το ελαστικό τεντώνεται και χάνει τη μορφή του λόγω της φθοράς. Και όταν επενδύεις αρκετά χρήματα για ένα ποιοτικό κομμάτι, χρειάζεται συνεπή φροντίδα για να μεγιστοποιήσεις αυτήν την επένδυση.

Όσο για το αν πρέπει να τα πλύνεις στο πλυντήριο ή στο χέρι, οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ απορρυπαντικό και να προτιμάς το πλύσιμο στο χέρι. Τα αφήνεις για 4-5’ και στη συνέχεια τα απλώνεις σε σχοινί ή στην απλώστρα και τα αφήνεις να στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο.