Αυτοί είναι οι πιο φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια

14 Ιουλ. 2021, 19:01

Αυτοί είναι οι πιο φυσικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια

Αυτή την περίοδο τα μυρμήγκια κάνουν πάρτι μέσα στο σπίτι σας και εσείς το μόνο που θέλετε είναι να τα ξεφορτωθείτε μια και καλή. Γι'αυτό και εμείς σας έχουμε σήμερα 4 φυσικούς τρόπους για να πείτε αντίο στα μικρά αυτά ενοχλητικά ζωύφια.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που τα μυρμήγκια δεν αγαπάνε ιδιαίτερα. Ρίξτε λίγη κανέλα σε όλα τα περάσματα που χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να εισέρχονται μέσα στο χώρο σας. Παρατηρήστε από ποιες εισόδους προτιμάνε να μπαίνουν στο σπίτι σας και ρίξτε σε εκείνα τα σημεία λίγη παραπάνω κανέλα.

Πιπέρι καγιέν

Σε γενικές γραμμές τα μυρμήγκια δεν είναι λάτρεις των μπαχαρικών. Οι έντονες μυρωδιές τους τα απωθούν και μόλις τα μυρίζουν εξαφανίζονται σε ελάχιστο χρόνο. Ρίξτε πιπέρι καγιέν στα σημεία που έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια και θα κάνετε να δείτε ξανά πολύ καιρό αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια.

Ξίδι και νερό

Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι νερό και λευκό ξίδι σε ίσες ποσότητες. Ψεκάστε με το συγκεκριμένο μείγμα όλα τα μονοπάτια που χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να μπούνε μέσα στο σπίτι σας.

Κουρκούμη

Το κουρκούμη (ή αλλιώς κουρκουμάς) είναι ένα καρύκευμα που τα μυρμήγκια απεχθάνονται και οι άνθρωποι λατρεύουν. Χρησιμοποιείται σε πικάντικα πιάτα κυρίως σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Ινδία, η Κίνα και το Θιβέτ. Όσο, όμως, λαχταριστό είναι στο φαγητό, άλλο τόσο απωθητικό είναι για τα μυρμήγκια και γενικότερα τα ζωύφια.