5 πανέξυπνα μυστικά που κρύβει το μέτρο σας

24 Νοε 2023, 19:57

5 πανέξυπνα μυστικά που κρύβει το μέτρο σας

Οι μηχανικοί και οι βιομηχανικοί σχεδιαστές είναι οι κρυφοί ήρωες του κόσμου που ζούμε καθώς φροντίζουν ώστε τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που οι ίδιοι σχεδιάζουν, να γίνονται ιδιαίτερα λειτουργικά.

Ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι η μετροταινία ή αλλιώς μέτρο. Μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται απλώς για μια ταινία που πάνω της αναγράφονται αποστάσεις αλλά όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω πρόκειται για ένα προϊόν που έχει αρκετά κρυμμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και είναι πολύ πιο πρακτικό απ’ όσο πιστεύατε μέχρι σήμερα. Μάθετε γι αυτά, εκμεταλλευτείτε τα και κάντε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

Είναι πολύ πιο πρακτικό απ’ όσο πιστεύατε μέχρι σήμερα.

Υπάρχει εγκοπή για να μετράτε μόνοι σας

Αν παρατηρήσετε το μεταλλικό κλιψάκι στην άκρη του μέτρου σας θα διαπιστώσετε πως υπάρχει μια μικρή εγκοπή. Η εγκοπή αυτή βρίσκεται εκεί ώστε να μπορείτε να γαντζώσετε το μέτρο σε κάποιο σημείο και να μετρήσετε μόνοι σας.

Μπορείτε να σχεδιάσετε έναν τέλειο κύκλο Αν θέλετε να σχεδιάσετε έναν τέλειο κύκλο και δεν έχετε διαβήτη, τότε στερεώστε το κλιψάκι της ταινίας στο κέντρο του κύκλου, μετρήστε την απόσταση που θέλετε και χρησιμοποιήστε την μετρώντας πολλά διαφορετικά σημεία περιμετρικά και ενώνοντάς τα.

Αν δεν έχετε μολύβι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλιπ του μέτρου.

Το κλιπ μπορεί να αντικαταστήσει το μολύβι

Το μεταλλικό κλιπ είναι επίσης οδοντωτό. Αυτό συμβαίνει για να μπορείτε να σημαδέψετε κάτι (ένα κομμάτι ξύλο πχ) σε περίπτωση που δεν υπάρχει εύκαιρο μολύβι.

Η άκρη είναι χαλαρή για μπορείτε να μετρήσετε με απόλυτη ακρίβεια

Παρατηρήστε και πάλι το κλιπ και θα διαπιστώσετε πως είναι χαλαρό. Αυτό συμβαίνει για να μπορείτε να αφαιρέσετε το πάχος που έχει και να κάνετε μετρήσεις με απόλυτη ακρίβεια.

Η άκρη του μέτρου είναι χαλαρή για απόλυτα ακριβείς μετρήσεις.

Το πλαστικό κάλυμμα έχει ένα κρυφό μήνυμα

Αν δείτε πίσω από το πλαστικό κάλυμμα του μέτρου σας θα διαπιστώσετε πως υπάρχει καταγεγραμμένη μια μέτρηση, όπως πχ 70mm. Αυτός ο αριθμός δηλώνει το μήκος του ίδιου του καλύμματος.

Ο λόγος που αυτό συμβαίνει είναι για να μπορείτε να στερεώσετε το μέτρο σας, σε ένα πλαίσιο παραθύρου πχ, και να μετρήσετε με την άλλη άκρη. Για να βγάλετε ένα ακριβές αποτέλεσμα θα πρέπει να προσθέσετε στη μέτρησή σας το μήκος που αναγράφεται πάνω στο μέτρο σας!

Πηγή: spirossoulis.com