Το έξυπνο tip για να μη μουχλιάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

09 Μαίου 2024, 18:01

Το έξυπνο tip για να μη μουχλιάζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για μια υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, αυτά τα θρεπτικά τρόφιμα τείνουν να χαλάνε γρήγορα εάν δεν ακολουθήσουμε κάποιες βασικές συμβουλές συντήρησης.

Μια εξαιρετική μέθοδος για να διατηρήσετε τα φρούτα σας φρέσκα και να αποφύγετε τη μούχλα από την υπερβολική υγρασία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, στεγνό σφουγγάρι. Απλώς τοποθετήστε το σφουγγάρι στη βάση ενός μεγάλου τάπερ ή μπολ με τα φρούτα σας ή ακόμα και απευθείας στο συρτάρι του ψυγείου, για να απορροφά την περιττή υγρασία.

Για τις μπανάνες, η καλύτερη συντήρηση επιτυγχάνεται σε θερμοκρασία δωματίου, καλύπτοντας το κοτσάνι τους με λίγο πλαστικό τροφίμων. Επίσης καλό είναι να  μην πλένετε τα φρούτα και λαχανικά πριν τα αποθηκεύσετε, καθώς η υγρασία μπορεί να τα κάνει να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Αν τα λαχανικά σας έχουν αρχίσει να μαραίνονται, μια πρακτική λύση είναι να τα βυθίσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και μερικές σταγόνες ξιδιού για μισή ώρα. Αυτή η διαδικασία θα τα βοηθήσει να ανακτήσουν τη φρεσκάδα και τη ζωηρότητά τους. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα καλά και φυλάξτε τα σε κλειστό δοχείο για να τα καταναλώσετε εντός των επόμενων 1-2 ωρών.

Tip: Πιπεριές, αγγούρια, και ντομάτες θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, για να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Προειδοποίηση: Μην τοποθετείτε τα κρεμμύδια μαζί με τις πατάτες γιατί αυτό μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη ριζών και να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους, κάνοντάς τα ακατάλληλα για κατανάλωση.

Πηγή: spirossoulis.com