Φενγκ Σούι: Πώς να φέρεις τη θετική ενέργεια στο μπαλκόνι

19 Μαίου 2024, 10:23

Φενγκ Σούι: Πώς να φέρεις τη θετική ενέργεια στο μπαλκόνι

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Αυτό σημαίνει πως εσύ έχεις ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το μπαλκόνι, τον κήπο ή την ταράτσα. Φυσικά, στην κατηγορία Home Shopping και deco θα βρεις όλα όσα items χρειάζεσαι, αλλά και πολύτιμες συμβουλές για να διαμορφώσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου άψογα.

Συμπερασματικά, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που χρειάζεσαι για να απολαύσεις τον εξωτερικό σου χώρο μέχρι και την τελευταία μέρα του καλοκαιριού τα έχεις εντοπίσει, γιατί εδώ στο LadyLike σού έχουμε βρει τα πιο ωραία. Το μόνο που μένει τώρα, είναι να μάθεις πώς θα τα «στήσεις» καλύτερα, με βάση τους κανόνες του Φενγκ Σούι, ώστε να φέρεις τη θετική ενέργεια. Για τον κήπο, εδώ θα βρεις τα πολύτιμα tips που έψαχνες. Όσο για το μπαλκόνι, διαβάζεις παρακάτω.

Γιατί είναι σημαντικό το Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι σου

Σύμφωνα με τη θεωρία του Φενγκ Σούι, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας, είναι η φυσική προέκταση προέκταση του εσωτερικού και αντανακλά άμεσα τη ζωή μας και την ποιότητά της. Αυτό σημαίνει, πως η αρμονία είναι απαραίτητη.

Συνοπτικά θα λέγαμε πως τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο, γη), οι καλοί προσανατολισμοί και η σωστή χωροταξία των αντικειμένων είναι τα 3 key points για να επιτρέψεις στη θετική ενέργεια chi, να κινηθεί ελεύθερα στον χώρο. Το μπαλκόνι, συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γεωμαντεία, είναι «το λιμάνι όπου απορροφάται η ενέργεια Chi». Είναι δηλαδή, η είσοδος της ενέργειας στον εσωτερικό χώρο και η πρώτη γραμμή άμυνας που εμποδίζει την είσοδο της αρνητικής ενέργειας, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στη φύση. Θες, λοιπόν, να μάθεις πώς θα διευκολύνεις τη διέλευσή της μέσα από 5 απλά βήματα.

Ο προσανατολισμός που έχει το μπαλκόνι σου, παίζει μεγάλο ρόλο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι
Εάν το μπαλκόνι σου βλέπει δυτικά, βορειοδυτικά ή νότια, επέλεξε μεταλλικά έπιπλα, καθώς το μεταλλικό στοιχείο χρειάζεται ενδυνάμωση. Εάν πάλι έχει ανατολικό, νοτιοανατολικό, βόρειο, νοτιοδυτικό ή βορειοανατολικό προσανατολισμό, επίλεξε ξύλινα έπιπλα ή έπιπλα από bamboo, που αντίστοιχα θα ενισχύσουν το στοιχείο του ξύλου. Τα πλαστικά έπιπλα έχουν στατική και άκαμπτη ενέργεια και προσελκύουν το αρνητικό chi. Απόφυγέ τα.

Σημαντικά tips για τα έπιπλα που θα θα διακοσμήσουν το μπαλκόνι σου
Σε γενικά πλαίσια και επειδή όπως είπαμε το μπαλκόνι είναι το σημείο εισόδου του αέρα και κατ’ επέκταση της θετικής (ή αρνητικής) ενέργειας που εισέρχεται στο σπίτι σου, η διακόσμηση δεν θα πρέπει να είναι φορτωμένη, αλλά όσο το δυνατόν πιο minimal. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα από και προς το εσωτερικό και εξωτερικό του σπιτιού.

Όσον αφορά το design των επίπλων, οι αιχμηρές γωνίες και οι μυτερές άκρες είναι καλύτερο να αποφεύγονται, εν αντιθέσει με τα έπιπλα που έχουν στρογγυλεμένες γωνίες και τα οποία είναι προτιμότερα, γιατί διευκολύνουν τη δίοδο της θετικής ενέργειας από το μπαλκόνι, προς τον εσωτερικό χώρο. Οι καθρέφτες είναι πόλος έλξης της αρνητικής ενέργειας, οπότε καλό θα είναι να τους αποφύγεις.

Τα φυτά και τα βότανα είναι απαραίτητο στοιχείο του Φενγκ Σούι
Για το Φενγκ Σούι, τα φυτά έχουν πολλαπλά οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία και διεκδικούν μία θέση στο μπαλκόνι. Τα βότανα είναι εξίσου απαραίτητο στοιχείο γιατί συμβολίζουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διατηρείς τα φυτά σου υγιή και ζωντανά. Εάν αντιληφθείς πως κάποιο φυτό μαράθηκε, αντικατάστησέ το άμεσα. Απόφυγε τις πλαστικές γλάστρες και τις ζαρντινιέρες, που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια. Απόφυγε, επίσης, να έχεις άδειες γλάστρες και βάζα.

Επίλεξε φυτά με στρογγυλεμένα φύλλα που τείνουν να συνδέονται με τη θετική ενέργεια. Απόφυγε φυτά που έχουν μυτερά, αιχμηρά, αγκαθωτά φύλλα (όπως πολλά είδη κάκτων και παχύφυτων) επειδή, στο Φενγκ Σούι, αυτές οι αιχμηρές άκρες εκπέμπουν αρνητική ενέργεια.

Λάβε υπόψιν και το μέγεθος των φυτών που θα επιλέξεις, ανάλογα με τα τετραγωνικά που έχει το μπαλκόνι σου. Εάν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, τότε προτίμησε τα μικρότερα φυτά που δεν θα εμποδίσουν τη ροή της θετικής ενέργειας στο μπαλκόνι.

Εδώ μπορείς να βρεις και τα φυτά που θα μπουστάρουν τη θετική ενέργεια.

Το φως του ήλιου είναι το παν στο Φενγκ Σούι
Το μπαλκόνι σου πρέπει να είναι πάντα φωτεινό. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η ανατολή του ηλίου συμβολίζει την ελπίδα και την ειρήνη. Γι’ αυτόν τον λόγο, απέφυγε τα ψηλά ψηλά φυτά ή οτιδήποτε εμποδίζει το φως του ήλιου να εισέλθει στο μπαλκόνι σου.

Και ένα extra tip
Κάθε μέρα, για τουλάχιστον 20 λεπτά, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, άνοιξε το παράθυρο ή την πόρτα του μπαλκονιού για να αερίσεις το σπίτι σου και να επιτρέψεις την είσοδο φρέσκου αέρα και ανανεωμένης, θετικής ενέργειας.

πηγή: ladylike.gr