Στον ανακριτή ο Λυκουρέζος - Στο πλευρό του η Νατάσα Καλογρίδη

Στον ανακριτή ο Λυκουρέζος - Στο πλευρό του η Νατάσα Καλογρίδη

Χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο δικηγόρος συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος φυγής για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa.

Λίγο νωρίτερα φτασε στο Εφετείο και η σύντροφός του, Νατάσα Καλογρίδη. Η γνωστή ηθοποιός ανέβηκε στον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του ειδικού ανακριτή, χωρίς να κάνει καμία δήλωση. Στο Εφετείο βρίσκεται και η κόρη του Μαρία - Ελένη, η οποία μόλις αντίκρισε τον πατέρα της τον αγκάλιασε. 

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος ήταν οι δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου, στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Τότε, ο ίδιος ο Αντωνόπουλος είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας εναντίον του τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος και έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή. 

Ο Αριστείδης Φλώρος αρνείται τον ισχυρισμό αυτό και σε πρόσφατη κατάθεσή του στον ανακριτή, φέρεται να ανέφερε ότι ο Λυκουρέζος και ο Παναγόπουλος του ζήτησαν χρήματα, ώστε ο Αντωνόπουλος να πάρει πίσω τις καταθέσεις του που τον ενοχοποιούν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. 

Για την ίδια υπόθεση είχε καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και ποινικολόγος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος. 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για ένα διάστημα τον Αριστείδη Φλώρο κατέθεσε τα εξής:

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχαλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγοπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Επίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε πως θα ζητούσε αναβολή της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου γιατί ήταν καινούργιος στην υπόθεση και δεν ήταν έτοιμος για τη δίκη.

Ο κ. Λυκουρέζος, σύμφωνα με την κατάθεση του Η. Αναγνωστόπουλου του είπε πως δεν φταίει εκείνος που δεν υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση, αλλά τον ενημέρωσε πως αν δεν υπάρξει μια κίνηση καλής θέλησης, εκείνοι (Λυκουρέζος και Παναγόπουλος), ως υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου δε θα συμφωνούσαν στο αίτημα αναβολής. 

Κατάθεση για την ίδια υπόθεση είχε δώσει στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Θέμης Σοφός. 

Ο κ. Σοφός αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στο οποίο ο αδικοχαμένος δικηγόρος φέρεται να του είπε ότι το γραφείο Λυκουρέζου ζητά χρήματα. 

«Στα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος µου τηλεφώνησε και µου είπε ότι έγινε ένα ραντεβού στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήµατα. Του λέω περίµενε να πάρω Αντωνόπουλο και σε παίρνει εκείνος ή εγώ», κατέθεσε ο Θέμης Σοφός. 

Ο ίδιος κατόπιν επικοινώνησε με τον Γ. Αντωνόπουλο, τον ενημέρωσε για την χρηματική απαίτηση του Α. Λυκουρέζου κι εκείνος φέρεται να του απάντησε: «Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά».

Τι υποστηρίζουν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Πάντως, ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος βρισκόταν εκτός Αθηνών την Πέμπτη, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως είχε σκοπό να εμφανιστεί αυτοβούλως στον ανακριτή. Ανέφερε ότι ενώπιόν του δεν ζητήθηκαν ποτέ χρήματα και πως δεν είχε καμία προσωπική επικοινωνία με τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την άλλη, Θρασύβουλος Κονταξής, σημείωσε ότι το ένταλμα σε βάρος του πελάτη του στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής.

Το διαβάσαμε στο Star.gr