Ο Γιώργος Μαυρίδης κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

13 Αυγ. 2019 - 17:31 | Συμβαίνει γύρω μας
Ο Γιώργος Μαυρίδης κατέγραψε σοκαριστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Για ακόμα ένα καλοκαίρι η χώρα καλείται να μαζέψει στάχτες. Αυτή τη φορά μπορεί να μην έχουμε νεκρούς ανθρώπους, αλλά η περιβαλλοντική ζημιά που γίνεται και τα ζώα που καίγονται, δεν είναι λιγότερης σημασίας και αξίας. Από το πρωί μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, σε ένα δάσος μάλιστα που ανήκει στις περιοχές Natura. Ο Γιώργος Μαυρίδης βρέθηκε κοντά στη φωτιά.

Εδώ και μερικές μέρες κάνει μαζί με έναν φίλο του διακοπές στις Σποράδες. Πρώτα πήγαν στη Σκιάθο και μετά στη Σκόπελο με το σκάφος τους. Όπως είναι λογικό, όντας ακριβώς απέναντι από την Εύβοια, είδαν τον ουρανό να καλύπτεται από καπνό και θέλησαν να πάνε με το σκάφος όσο πιο κοντά γίνεται στην πηγή της φωτιάς.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Instagram, ο Γιώργος Μαυρίδης καταγράφει τον πορτοκαλί καπνό που έχει καλύψει όλη την περιοχή της Εύβοιας και των κοντινών σημείων. Απ΄αυτά που λέει στο βίντεο, καταλαβαίνουμε ότι κατευθύνονταν με το σκάφος τους προς κάποιο λιμάνι της Εύβοιας, αλλά κανένα δεν ήταν διαθέσιμο λόγω της φωτιάς. Οπότε γύρισαν πίσω και πήγε να αναζητήσει πετρέλαιο για να βάλουν στο σκάφος, ώστε να πάνε στο ένα και μοναδικό λιμάνι που τους έδινε τη δυνατότητα ελλιμενισμού.