Επικαιρότητα:

Η πιο μισητή πίτσα είναι ελληνική εφεύρεση

29 Οκτ. 2019 - 07:35 | Συμβαίνει γύρω μας
Η πιο μισητή πίτσα είναι ελληνική εφεύρεση

Στην Αμερικη είναι ανάμεσα στις 3 πιο μισητές πίτσες και φιγουράρει συχνά στην κορυφή με τους χειρότερους συνδυασμούς για πίτσα σε λίστες από όλο τον κόσμο. Μιλάμε για την πίτσα με ανανά που είναι επίσης γνωστή ως «χαβανέζικη πίτσα» και είναι έμπνευση όσο και αν δεν το πιστεύεται ενός Έλληνα του Σαμ Πανόπουλου.

Ο Πανόπουλος μετανάστευσε από την Ελλάδα στον Καναδά το 1954, όταν ήταν 20 χρονών και εργαζόταν ως υπεύθυνος σε εστιατόρια στο Οντάριο μαζί με τα δυο αδέλφια του. Ένα από αυτά ήταν στο Chatham, 290 χιλμ από το Τορόντο που πρόσφερε τυπικά αμερικανικά πιάτα, όπως μπέργκερς αλλά κάπου στην δεκαετία του 60 αποφάσισε να βάλει πίτσα, καθώς εκείνη την περίοδο είχαν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ΗΠΑ, κυρίως χάρη στην Νεα Υορκη και την παράδοση που δημιούργησαν οι ιταλοαμερικάνοι.

Μια ημέρα ο Πανόπουλος αποφάσισε να προσθέσει κομμάτια ανανά πάνω στην πίτσα, απλά για να δει πως θα ήταν η γεύση της και η αντίθεση των γεύσεων του άρεσε πάρα πολύ.

Λίγους μήνες αργότερα οι πελάτες έκαναν σαν τρελοί για αυτή την πίτσα και έτσι την προσέθεσαν στο μενού. Ονομάστηκε «χαβανέζικη» από την μάρκα της κονσέρβας του ανανά που χρησιμοποιούσαν και η συνέχεια έμεινε στην ιστορία.

Να προσθέσουμε ότι παρότι οι περισσότεροι μισούν τον συνδιασμό υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές της πίτσας με ανανά όπως ο ειδικός της πίτσας και οργανωτής του πίτσα τουρ στην Νέα Υόρκη Scott Weiner.

 

 

e-daily