Επικαιρότητα:

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Δεν μπορώ να στηρίζω πια τον Χάρι

13 Ιαν. 2020 - 07:13 | Συμβαίνει γύρω μας
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Δεν μπορώ να στηρίζω πια τον Χάρι

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας TheSun, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρεται να είπε σε στενό του φίλο ότι «δεν μπορώ πλέον να προστατεύσω τον Χάρι», επιβεβαιώνοντας το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στο παλάτι μετά την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γουίλιαμ φέρεται να είπε στη συνέχεια: «όλη μου τη ζωή προστάτευα τον αδελφό μου, δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες, είμαι στεναχωρημένος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τους στηρίξω και να ελπίζω ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε και πάλι μαζί».

Παράλληλα, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια,  Οπρα Γουίνφρεϊ, η οποία συνεργάζεται με τον Χάρι για την παραγωγή ντοκιμαντέρ κοινωνικού χαρακτήρα διέψευσε ότι είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη βασιλική έξοδο και αρνείται ότι τους έχει συμβουλεύσει. «Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν χρειάζονται τη βοήθειά μου για να αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο για αυτούς» δήλωσε η Όπρα στο περιοδικό People. «Νοιάζομαι και για τους δύο και στηρίζω όποια απόφαση πάρουν για την οικογένειά τους».

Η Βασίλισσα Ελίσαβετ συγκαλεί οικογενειακό συμβούλιο για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι

Για σήμερα, Δευτέρα η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ στην ανατολική Αγγλία, με σκοπό να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει προκαλέσει η επιθυμία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν εν μέρει από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Πέρα από τη βασίλισσα και τον δούκα του Σάσεξ, που θα ταξιδέψει από το Ουίνδσορ, στη σύσκεψη θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο κτήμα του στη Σκωτία, καθώς και ο δούκας του Κέμπριτζ Γουίλιαμ, ο οποίος θα ταξιδέψει από το Παλάτι του Κένσινγκτον στο Λονδίνο.

Είναι η πρώτη φορά που τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν ειδοποίηση για μια τέτοια συνάντηση μεταξύ των κορυφαίων μελών της βασιλικής οικογένειας, κάτι που ερμηνεύεται ως πρόθεση της βασίλισσας να δείξει ότι ανακτά τον έλεγχο μετά από το σάλο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πρώην αξιωματούχοι του Παλατιού κάνουν λόγο για «σύσκεψη άνευ προηγουμένου», κάτι που δείχνει το μέγεθος της κρίσης στη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του skai.gr, στον πρίγκιπα Χάρι και πιθανώς στη σύζυγό του που θα μπορούσε να συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω τηλεφώνου από τον Καναδά όπου βρίσκεται με τον οκτώ μηνών γιο της, θα παρουσιαστούν διάφορες επιλογές για το νέο ρόλο που επιδιώκουν να σχηματιστεί για αυτούς εντός της βασιλικής οικογένειας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα δημοσιεύματα τόσο για το μέλλον των Σάσεξ όσο και για τη δυσαρέσκεια για την κίνησή τους εντός της βασιλικής οικογένειας.

Η Mail on Sunday γράφει ότι ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να υποχρεώνεται να καταβάλει διπλό φόρο για το όποιο εισόδημά του εφόσον μετακομίσει στον Καναδά, λόγω των φορολογικών κανόνων της χώρας.

Οι Sunday Times μεταφέρουν τη λύπη του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση. «Πάντα έβαζα το χέρι μου γύρω από τον αδερφό μου σε όλη μας της ζωή. Δεν μπορώ να το κάνω τώρα αυτό», φέρεται να δήλωσε ο δούκας του Κέμπριτζ σε έναν φίλο.

Η Mirror γράφει ότι ο παππούς του πρίγκιπα Χάρι, ο 98χρονος δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, αντέδρασε έντονα στο άκουσμα της ανακοίνωσης του ζεύγους, ρωτώντας έξαλλος «τι προσπαθούν να κάνουν;».

Η Sun on Sunday επικαλείται πηγές κοντά στο ζευγάρι που λένε ότι η κίνηση από τον πρίγκιπα Χάρι που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις έγινε διότι η Μέγκαν Μαρκλ βρισκόταν «στα πρόθυρα» ψυχολογικής κατάρρευσης αν παρέμενε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, ο δημοσιογράφος και φίλος του ζεύγους Τομ Μπράντμπι έγραψε σε άρθρο του ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θεωρούν ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας τους «ζηλεύουν» και δεν είναι φιλικά, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν τους δοθεί ο νέος ρόλος που επιζητούν ως προς τα βασιλικά τους καθήκοντα τότε θα μπορούσαν να παραχωρήσουν μία συνέντευξη «χωρίς να κρατήσουν τίποτα κρυφό».

Στελέχη του Παλατιού φέρονται να φοβούνται πως σε μια τέτοια συνέντευξη το ζευγάρι θα κατηγορεί μέλη και αξιωματούχους της βασιλικής οικογένειας για «ρατσισμό».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί βίντεο από την πρεμιέρα του Lion King τον περασμένο Ιούλιο στο οποίο ο πρίγκιπας Χάρι ακούγεται να λέει στον επικεφαλής της Disney ότι η σύζυγός του κάνει φωνές χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων. Έκτοτε η δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με την Disney για ένα 'voice over', αλλά με αντάλλαγμα μια δωρεά από την εταιρεία σε οργάνωση για την προστασία άγριων ζώων.

Τέλος, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μέγκαν Μαρκλ και η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον έχουν να συνομιλήσουν πάνω από έξι μήνες, αφότου δηλαδή διέκοψαν την επικοινωνία του μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

peoplegreece