Κόμπι Μπράιαντ: Η ομίχλη, η λάθος εκτίμηση πιλότου και η τυφλή πορεία - Ανασύρθηκαν τρεις σοροί

28 Ιαν. 2020 - 07:18 | Συμβαίνει γύρω μας
Κόμπι Μπράιαντ: Η ομίχλη, η λάθος εκτίμηση πιλότου και η τυφλή πορεία - Ανασύρθηκαν τρεις σοροί

Μουδιασμένος είναι ακόμα ο πλανήτης από τον χαμό του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ που επέβαινε με την κόρη του και ακόμα επτά άτομα στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια το βράδυ της Κυριακής (26/01).

Επισήμως παραμένει μέχρι στιγμής ανεξήγητο το τι συνέβη στη μοιραία πτήση, με ειδικούς ερευνητές να έχουν σπέυσει ήδη στον τόπο της τραγωδίας και να ψάχνουν στοιχεία..

Τα διεθνή Μέσα αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανέφεραν ότι τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τρία πτώματα από το μοιραίο ελικόπτερο στο οποίο, επέβαιναν ο θρύλος τoυ NBA Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα, όταν συνετρίβη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάσυρσή τους είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί και τα εννέα θύματα του δυστυχήματος.

Νεκροί είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, η 13χρονη κόρη του Τζιάνα, η προπονήτριά της Κριστίνα Μόσερ, ο προπονητής του κολεγιακού μπέιζμπολ του Orange County Τζόνι Αλτομπέλι, η γυναίκα του Κέρι και η κόρη του Αλίσα.

Τα τελευταία θύματα που ταυτοποιήθηκαν είναι η Πέιτον Τσέστερ, συμπαίκτρια τής Τζιάνα και η μητέρα της Σάρα, καθώς και ο πιλότος Αρα Ζομπαγιάν.

Τα κρίσιμα 15 λεπτά και η πορεία προς το θάνατο

Όλος ο πλανήτης μιλά για το θάνατο του «Black Mamba» και της 13χρονης κόρης του και αναζητά απαντήσεις στο καυτό ερώτημα. Ποια ήταν η αιτία της συντριβής;

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, καθώς, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα ο πιλότος του ελικοπτέρου, πήρε άδεια να απογειωθεί παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεπε να υπάρχει ορατότητα ώστε να είναι ασφαλής μια πτήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές αρχές λόγω της κακοκαιρίας είχαν καθηλώσει όλα τα ελικόπτερά τους.

Το μοιραίο ελικόπτερο έκανε κύκλους για 15 λεπτά πάνω από το Μπέρμπανκ, μια πόλη της Καλιφόρνιας 19 χιλιόμετρα βόρεια από το κεντρικό Λος Άντζελες, περιμένοντας έγκριση από την τοπική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε επικίνδυνα μειωμένη ορατότητα με τον «πιλότο να βασίζεται στην όρασή του και όχι στα όργανα» προτού συντριβεί σε μια λιγότερο κατοικημένη περιοχή αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πάντα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, το ελικόπτερο άφησε την Σάντα Άννα, στην κομητεία Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες, λίγο μετά τις 9πμ (τοπική ώρα), όταν οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για πτήσεις, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες.

Υπήρχαν ομιχλώδεις συνθήκες στα 1.300 πόδια και ορατότητα περίπου πέντε μίλια. Ο πιλότος πετούσε µε κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), πράγμα που σημαίνει ότι βασιζόταν στη δική του ικανότητα να βλέπει το έδαφος.

Αυτό άλλαξε όταν του χορηγήθηκε το SVFR.

Γύρω στις 9.20 π.μ., το ελικόπτερο έκανε για περίπου 15 λεπτά κύκλους ανατολικά του Interstate 5, κοντά στο Glendale.

Λόγω της χαμηλής ορατότητας, ο χειριστής του ελικοπτέρου θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και να ζητήσει να αλλάξει τους κανόνες πτήσης με όργανα (IFR), πράγμα που θα του επέτρεπε να πλοηγηθεί στα σύννεφα. Ωστόσο, όταν οι πιλότοι πετούν με IFR καθυστερούν ιδίως στον εναέριο χώρο της Νότιας Καλιφόρνιας που έχει αυξημένη κίνηση.

Το ελικόπτερο συνέχισε να πετά εξ όψεως (VFR) και περίπου στις 9:40 έστριψε δυτικά. Στις 9:44 το ελικόπτερο έστριψε ξανά, κατευθυνόμενο νοτιοανατολικά και ανέβηκε στα 2.000 πόδια θέλοντας να αποφύγει το ψηλό ανάγλυφο του τοπίου.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την πτώση του ελικοπτέρου προκύπτει ότι οι συνθήκες στο σημείο του δυστυχήματος ήταν πολύ άσχημες. Σύμφωνα με το FlightRadar24, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προειδοποιήσει τον πιλότο για τη χαμηλή ορατότητα λόγω ομίχλης και του είχαν δώσει οδηγίες να αλλάξει διαδρομή.

Τα εννέα πρόσωπα της τραγωδίας

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Sport24.gr είχε γίνει γνωστό ότι ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς όπως και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, ενώ τις τελευταίες ώρες άρχισαν να γίνονται γνωστά τα ονόματα και των υπόλοιπων θυμάτων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι στο ελικόπτερο ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του Orange Coast College, Τζόζεφ Αλτομπέλι, μαζί και η σύζυγός του και η κόρη του. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενός ακόμη θύματος, της Κριστίνα Μάουζερ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της συζύγου του και προπονήτριας της κόρης του "Black Mamba".

Εν συνεχεία, όπως μετέδιδαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Λος Άντζελες ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θύματα: Πρόκειται για τη Σάρα Τσέστερ και την κόρη της, Πέιτον, που ήταν επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα, καθώς και του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το 50χρονου Αρά Ζομπαγιάν.