Μεγάλη προσοχή: Αυτές είναι οι 3 τροφές-θάνατος για τα σκυλιά!

30 Μαίου 2020 - 08:26 | Συμβαίνει γύρω μας
Μεγάλη προσοχή: Αυτές είναι οι 3 τροφές-θάνατος για τα σκυλιά!

Τα σκυλάκια - ειδικά τα μικρόσωμα- δεν πρέπει να τρώνε ό,τι και οι άνθρωποι. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι του κάνεις καλό όταν του δίνεις λιχουδιές για να σταματήσει να κλαψουρίζει, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο και μάλιστα μια από αυτές είναι το λεμόνι! Δώσε μεγάλη προσοχή!

Τα λένε οι κτηνίατροι, αλλά κάποιοι επιμένουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Αυτές είναι οι 3 τροφές που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο στον σκύλο σου

Λεμόνια: Αν τον δεις να μασουλάει λεμονάκι που το ‘χει περάσει για μπαλίτσα, πάρ’του το άμεσα. Τα όξινα προκαλούν στομαχική διαταραχή στα ζωντανά και βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, λόγω του κιτρικού οξέος. Δεν χρειάζεται να πιει λεμόνι, φτάνει και περισσεύει να φάει τη φλούδα για να γίνει η ζημιά.

Μανιτάρια: Οι μύκητες μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη επιπλοκή στο ζωάκι σου.

Γαλακτοκομικά: Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αν εντοπίσεις πως ο σκύλος σου έχει διάρροια, αέρια ή κάνει εμετούς, ίσως φταίει το γάλα που του δίνεις κάθε πρωί.

Επίσης, πέθανε το κατοικίδιό σας; Δείτε εδώ πως μπορείτε να το πείτε στο παιδί σας χωρίς να το τραυματίσετε ψυχολογικά!

Μεγάλοι προσοχή! Αυτά τα 3 φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους!

Μπορεί τα φυτά να είναι ότι πιο ωραίο έχουμε δει αλλά πρέπει να ξέρετε πως κάποια έχει αποδειχτεί πως είναι τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο γι' αυτό δώστε προσοχή! Σας βρήκαμε 3 από αυτά που πρέπει σίγουρα να πετάξετε αν τα έχετε στο σπίτι σας.

Περιέχουν, δηλαδή, ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον σκύλο μας, ειδικότερα στα κουτάβια που έχουν μεγαλύτερη όρεξη για παιχνίδι και εξερεύνηση, και θα πρέπει να προσέχουμε να μην έρχεται σε επαφή ή να μην τρώει τα φύλλα και τα άνθη τους.

Τα 3 τοξικά φυτά για τα σκυλιά

Τουλίπα

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο. Η κατάποση φύλλων και ανθέων αλλά κυριώς των βολβών της τουλίπας, που περιέχει μεγάλη συγκέντρωση τοξικών ουσιών, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σκύλους, όπως εμετό, διάρροια, καταστολή και εκροή σάλιου.

Αλόη

Ακόμη και η αλόη, το δημοφιλές φυτό με τις σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα σκυλιά. Ενώ το gel της αλόης μπορεί να φαγωθεί άφοβα, η κατάποση των φύλλων μπορεί να φέρει στα σκυλιά εμετό, διάρροια και λήθαργο.

Γαρύφαλλο

Η γαρυφαλλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή λουλούδια που συναντάμε στις αυλές και τα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, χρειάζεται κι αυτή λίγο προσοχή. Αν το σκυλάκι μας φάει φύλλα ή άνθη θα έχει ελαφρά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η επαφή με το φύλλωμα του φυτού μπoρεί να προκαλέσει ήπια δερματοπάθεια.