Ο Χαρδαλιάς βγάζει κόκκινη κάρτα στα πανηγύρια του Αυγούστου. Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές

21 Ιουλ. 2020 - 10:45 | Συμβαίνει γύρω μας
Ο Χαρδαλιάς βγάζει κόκκινη κάρτα στα πανηγύρια του Αυγούστου. Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές

Την προσωπική του εκτίμηση ότι θα πρέπει να παραταθεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην εβδομαδιαία ενημέρωση.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπενθύμισε ότι τα πανηγύρια δεν θα λαμβάνουν χώρα έως το τέλος Ιουλίου και πρόσθεσε: “Προσωπικά πιστεύω πως και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια”. Όπως είπε, μπορούμε να ζήσουμε φέτος το καλοκαίρι χωρίς τα πανηγύρια καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος λόγω συγχρωτισμού.

 «Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Στα επιχειρησιακά ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε κυρίως στην πρώτη ενημέρωση μετά από 1,5 μήνα για την εξέλιξη του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Χώρες που χαλάρωσαν το πλήρωσαν ακριβά. Πρέπει να τηρούνται αυτά που έχουμε διασφαλίσει» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στα γεγονότα συνωστισμού έξω από το «Γ. Καραϊκάκης». «Καταδικάζουμε τα φαινόμενα. Μας λυπούν μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι οπαδικές. Δεν είναι αυτές οι εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε» τόνισε.

«Ανοίγουμε τη χώρα στον τουρισμό με ασφάλεια. Ομως θέσαμε σε εφαρμογή σύγχρονο σύστημα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση και σε επιφυλακή. Στις διακοπές χαλαρώνουμε μόνο ως προς τους ρυθμούς, όχι ως προς την προσοχή και την τήρηση των μέτρων. Καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία» είπε μεταξύ άλλων.

Τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται σε 295, ενώ τα 53 είναι ενεργά ακόμα. Τα υπόλοιπα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Πρώτες χώρες είναι η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με ποσοστό 76%. Τα 225 κρούσματα προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, Τρίτη, επέστρτεψε η ζωντανή ενημέρωση των πολιτών, σε εβδομαδιαίο επίπεδο προς το παρόν, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σταθερά διψήφια νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη, αλλά αντί για τις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιείται στις 13:00 το μεσημέρι.