Επικαιρότητα:

Όλη η αλήθεια για το Megxit: Μέγκαν και Κέιτ διαφώνησαν για ένα καλσόν

06 Αυγ. 2020 - 09:34 | Συμβαίνει γύρω μας
Όλη η αλήθεια για το Megxit: Μέγκαν και Κέιτ διαφώνησαν για ένα καλσόν

 Η αποκαλυπτική βιογραφία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, στην οποία, όπως ισχυρίζονται, δεν συμμετείχαν, φροντίζει να αποκαταστήσει τη δική τους αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στα ενδότερα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

«Finding Freedom», αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην έκδοση της εφημερίδας «The Times», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου και μοιάζει, για πολλούς, να αποτελεί μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας για τη Μέγκαν Μαρκλ, τον πρίγκιπα Χάρι και το Megxit. Ή μήπως μια επιχείρηση διάσωσης του προφίλ των ανθρώπων που διχάζουν το κοινό και στις δύο όχθες του Ατλαντικού;

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο προχωράει μερικά βήματα παρακάτω, δίνοντας μια διαφορετική εκδοχή σε όσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Και μπορεί οι συγγραφείς, Omid Scobie και Carolyn Durand, να ανήκουν στις επίλεκτες ομάδες δημοσιογράφων που καλύπτουν τις ειδήσεις της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, παράλληλα όμως διατηρούν στενή φιλική σχέση με τους Σάσεξ.

Οι δημοσιογράφοι ήρθαν σε επαφή με 100 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι φίλοι, συνεργάτες και εργαζόμενοι στο παλάτι, για τη συγγραφή της βιογραφίας. Ωστόσο o πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ξεκαθάρισαν ότι ουδέποτε συμμετείχαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη δημιουργία και ολοκλήρωση του βιβλίου.

Εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε στο Page Six: «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν μίλησαν και δεν συνέβαλαν στη συγγραφή του “Finding Freedom”. Αυτό το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες των συγγραφέων ως μελών του βασιλικού Τύπου και στις δικές τους ανεξάρτητες πληροφορίες».
Η απόφαση να αποποιηθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα και στη συνέχεια να μετακομίσουν στο Λος Αντζελες αποδόθηκε από πολλούς στη Μέγκαν Μαρκλ, με τη μεγάλη έξοδο να χαρακτηρίζεται ως Megxit. Το βιβλίο ωστόσο την «αθωώνει», ξεκαθαρίζοντας πως οι πρώτες ρωγμές στη βασιλική οικογένεια ήταν ανάμεσα στον Χάρι και στον αδελφό του Γουίλιαμ, πολύ πριν από την εμφάνιση της άλλοτε πρωταγωνίστριας της σειράς «Suits» στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Χάρι, ως μικρότερος, δεν κατείχε ουσιαστική θέση στη διαδοχή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να νιώθει ότι παραγκωνίζεται. Τα καθήκοντά του ήταν σαφώς λιγότερα και όχι ιδιαιτέρως επιτελικά. Παράλληλα, οι επικρίσεις για τις επιλογές του έδιναν και έπαιρναν στους διαδρόμους των ανακτόρων.

Σύμφωνα με το βιβλίο όμως, αυτό που έκανε τον Χάρι να απομακρυνθεί από τον αδελφό του ήταν οι πρώτες κουβέντες του δεύτερου όταν έμαθε για τη σχέση με τη Μέγκαν Μαρκλ. «Μη βιαστείς. Πάρε όσο χρόνο θέλεις για να γνωρίσεις αυτό το κορίτσι» φέρεται να είπε ο Γουίλιαμ, με τον Χάρι να διακρίνει έναν τόνο αλαζονείας στις τελευταίες λέξεις του. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν όταν η μετέπειτα δούκισσα του Σάσεξ έκανε την εμφάνισή της στο παλάτι.

Ο χαρακτηρισμός της ως «showgirl του Χάρι» άρχισε να ψιθυρίζεται στα πηγαδάκια, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός του πρίγκιπα να μεγαλώνει.

Γρήγορα άρχισαν να νιώθουν και οι δύο απομονωμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ, σύμφωνα με τις πηγές του βιβλίου, πίστευαν ότι οι royals εκμεταλλεύονταν απλά τη δημοφιλία που είχε και εξακολουθεί να έχει το ζευγάρι.
Μέγκαν Μαρκλ
O απροστάτευτος Χάρι

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης πως ο Χάρι ένιωθε «απροστάτευτος» από την οικογένειά του και υποτιμημένος εντός του παλατιού επειδή ήταν «υπερβολικά ευαίσθητος και εξωστρεφής». Πίστευε πως κάποιοι από την παλιά φρουρά «δεν συμπαθούσαν τη Mέγκαν και θα έκαναν τα πάντα για να της κάνουν δύσκολη τη ζωή».
Η ανακοίνωση της απόφασής τους, μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στο Ιnstagram, στις 8 Ιανουαρίου, μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους των royals, ωστόσο στα ενδότερα η κατάσταση ήταν γνωστή. Οι πηγές που μιλούν στο βιβλίο αποκαλύπτουν πως το ζευγάρι προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τη βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να συζητήσουν το εν λόγω θέμα, ωστόσο οι υποχρεώσεις της δεν καθιστούσαν εφικτή μια συνάντηση.
Για άλλη μία φορά το ζευγάρι έβρισκε κλειστή κάθε πόρτα επικοινωνίας. Η δημόσια τοποθέτηση, λοιπόν, υπήρξε γι’ αυτούς μονόδρομος.

Μέγκαν VS Κέιτ
Η κόντρα των γαλαζοαίματων αδελφών φαίνεται πως επηρέασε και τις συζύγους τους από νωρίς. Ο φημολογούμενος καβγάς της Μέγκαν με την Κέιτ Μίντλετον ανήμερα του γάμου της πρώτης επιβεβαιώνεται στο βιβλίο. Οι δύο γυναίκες δια φώνησαν έντονα για τα... καλσόν! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα παρανυφάκια έπρεπε να φορέσουν καλσόν, με τη Μέγκαν να διαμαρτύρεται αρνούμενη να το τηρήσει στον γάμο της. Πέρασε τελικά το δικό της, η Κέιτ όμως φαίνεται πως της το φυλούσε...

«Ολοι προσπάθησαν να βοηθήσουν όπου μπορούσαν, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο με τα παιδιά στις πρόβες. Κανείς δεν έβαλε τα κλάματα» αναφέρει πηγή από το περιβάλλον της οικογένειας, διαψεύδοντας τα τότε δημοσιεύματα που μιλούσαν για δάκρυα λίγη ώρα πριν από τη λαμπερή τελετή.

Η πορεία έδειξε ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν «τίποτα κοινό μεταξύ τους εκτός από το γεγονός ότι ζούσαν στο ίδιο παλάτι», ενώ οι συγγραφείς αναφέρουν ότι η Μέγκαν ένιωθε απογοητευμένη και θεωρούσε ότι η Kέιτ δεν έκανε καμία προσπάθεια να την πλησιάσει.

Ξανά στα δικαστήρια
Και ενώ ο αναβρασμός που προκαλούν οι αποκαλύψεις του «Finding Freedom» συνεχίζεται, το ζευγάρι δεν διστάζει για ακόμη μία φορά να ακολουθήσει τη νομική οδό, προκειμένου να προστατέψει τον γιο του, Αρτσι. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν μήνυση στην οποία αναφέρεται πως ανώνυμος ιδιώτης φωτογράφος τράβηξε στιγμιότυπα με drone του 14 μηνών γιου τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

O δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες συνιστούν παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους. «Κάθε ιδιώτης και οικογενειάρχης στην Καλιφόρνια έχει διασφαλίσει νομικά το δικαίωμα της ιδιωτικότητας στο σπίτι του. Και αυτό δεν μπορούν να το αφαιρέσουν ούτε drone, ούτε ελικόπτερα, ούτε τηλεφακοί.
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ κατέθεσαν μήνυση για να προστατεύσουν το δικαίωμα του μικρού γιου τους στην ιδιωτικότητα, χωρίς την εισβολή φωτογράφων, και για να ξεσκεπάσουν και να σταματήσουν όσους επιζητούν να κερδοφορήσουν από τέτοιες παράνομες ενέργειες» δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη από κοινού δικαστική διαμάχη που είχαν με τον εκδότη της «Mail on Sunday» έληξε άδοξα γι’ αυτούς, καθώς βγήκαν από τις αίθουσες ηττημένοι.

Μήπως το βιβλίο και η νέα νομική οδός τούς χαρίσουν τη δικαίωση που τόσο έχουν ανάγκη;