Επικαιρότητα:

Εξήντα κρούσματα στο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας «Άγιος Παντελεήμονας» στη Θεσσαλονίκη

23 Νοε 2020 - 18:12 | Συμβαίνει γύρω μας
Εξήντα κρούσματα στο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας «Άγιος Παντελεήμονας» στη Θεσσαλονίκη

Εξήντα περιθαλπόμενους και αρκετούς εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό μετρά το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στον «Άγιο Παντελεήμονα» όλοι, διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι, λειτουργούν στο «κόκκινο» από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, παρά την αυστηρότητα των μέτρων και του πρωτοκόλλου, να εισχωρήσει ο ιός.

Έτσι εδώ και αρκετές μέρες, σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους.

Συνολικά, 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί σε ένα ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα.

Τα περισσότερα κρούσματαείναι ασυμπτωματικά και μόλις δέκα χρειάστηκαν νοσηλεία. Οι ασυμπτωματικοί ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την καραντίνα τους, χωρίς επιπτώσεις και έχει αρχίσει η αρνητικοποίησή τους, ενώ κι από τους δέκα νοσηλευόμενους, ο πρώτος πήρε σήμερα εξιτήριο.

Έχασε τη ζωή της μια εργαζόμενη

Το δυσάρεστο είναι ότι ήδη μια 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η άτυχη νοσηλεύτρια ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος πως είναι εμπύρετη.

Τέθηκε εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της ήταν σταθερή, υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι καλυμμένες σχεδόν στο σύνολό τους στα περισσότερα νοσοκομεία, ενώ οι απλές μονάδες Covid-19 είναι ήδη γεμάτες, με τους γιατρούς να ψάχνουν τρόπο να νοσηλεύσουν ασθενείς Covid-19.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η μία από τις δύο ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη δε θα δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά διαφορετικά περιστατικά από άλλα νοσοκομεία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.