Μάγδα Τσέγκου: Μιλά ανοιχτά για την απόφαση να καταψύξει τα ωάριά της

11 Ιαν. 2021 - 14:46 | Συμβαίνει γύρω μας
Μάγδα Τσέγκου: Μιλά ανοιχτά για την απόφαση να καταψύξει τα ωάριά της

Η Μάγδα Τσέγκου φιλοξενήθηκε σήμερα στο T-Live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της σε ηλικία 32 ετών.
Η γνωστή δημοσιογράφος επεσήμανε πως μια γυναίκα 40 ετών έχει πιθανότητες μόλις 5% να γονιμοποιήσει, όπως την έχουν ενημερώσει οι γιατροί. «Μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να μείνουν στην κατάψυξη τα ωάρια μέχρι 10 έτη. Τώρα άλλαξε η νομοθεσία και έγιναν 20 έτη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την απόφασή της (προχώρησε στην κατάψυξη ωαρίων 8 χρόνια πριν), εξομολογήθηκε: «Εγώ το έκανα τότε προληπτικά. Έλεγα πως αν δεν βρω τον σύντροφό μου… Τα ψάχνω πολύ αυτά, διαβάζω πολύ και προσπαθώ να ενημερώνομαι».

Δεν έχω παντρευτεί ακόμα, δεν έχω βρει τον σύντροφό της ζωής μου κι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσω μόνη μου, λέει η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου.
Η Μάγδα Τσέγκου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει κάνει κατάψυξη ωαρίων σε περίπτωση που χρειαστούν στο μέλλον.

«Έκανα κατάψυξη ωαρίων στα 32 μου. Πήρα την απόφαση γιατί έβλεπα αυτό που έρχεται. Διαβάζω πολύ κι έβλεπα ότι τα περισσότερα ζευγάρια παρατείνουν τον χρόνο που θέλουν να κάνουν παιδί. Κάνοντας μια συζήτηση με τον γυναικολόγο μου, μου πρότεινε να κάνω κατάψυξη ωαρίων για να είμαι σίγουρη.
Μου έκανε κομπλιμέντο ότι όσο μεγαλώνεις ομορφαίνεις αλλά του απάντησα ότι μέσα μας γερνάμε. Ομορφαίνουμε όσο μεγαλώνουμε, έχουν αλλάξει οι γυναίκες και το DNA, όμως οργανικά και βιολογικά το μέσα της γυναίκας δεν αλλάζει. Αποφάσισα και το έκανα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Δεν έχω παντρευτεί ακόμα, δεν έχω βρει τον σύντροφό της ζωής μου κι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα χρησιμοποιήσω μόνη μου.
Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πάρω το ωάριό μου για να το γονιμοποιήσω με ένα σπέρμα από την τράπεζα. Δεν έχω αυτήν την λογική και κατεύθυνση καθόλου για διάφορους προσωπικούς λόγους αλλά μπορεί να βρω τον άνθρωπο της ζωής μου στα 45 μου. Δεν ξέρω αν τότε το γυναικολογικό μου σύστημα θα είναι κατάλληλο για να μπω σε αυτήν τη διαδικασία.

Δεν κάνουμε κατάθεση ωαρίων για να την κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικοί οι λόγοι. Δεν είναι μόδα, είναι επιλογή για να προλάβουν το καλύτερο δυνατό για το μέλλον τους. Έχω περάσει τα 40 και τώρα νιώθω ασφάλεια, σιγουριά και ελπίζω ότι ο άνθρωπος που θα επιλέξω για να κάνω οικογένεια, θα νιώθει το ίδιο».

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi