Επικαιρότητα:

Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 18/1 με δύο ταχύτητες και όριο στο SMS 13033

15 Ιαν. 2021 - 13:01 | Συμβαίνει γύρω μας
Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 18/1 με δύο ταχύτητες και όριο στο SMS 13033

Πράσινο φως άναψε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπόριου τη Δευτέρα παντού. Επίσημη ανακοίνωση θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα. Το πράσινο φως για να ανοίξουν παντού τα καταστήματα κανονικά, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι πριν από λίγο.

Όπως φαίνεται ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια. Διαφορετικά θα είναι τα πράγματα για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Το πράσινο φως για να ανοίξουν παντού τα καταστήματα κανονικά, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι πριν από λίγο.

Ετσι, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033.

Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα που είναι πλέον στα 500 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες.

Διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι αυξημένο. Εκεί θα ψωνίζουν στην είσοδο του καταστήματος.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για ένα κατάστημα ένδυσης για παράδειγμα είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Στις κόκκινες περιοχές (όποιες και αν είναι αυτές από τη Δευτέρα, καθώς όσες είναι σήμερα κόκκινες έως χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα 18/1, μετά χρειάζεται παράταση ή απλά θα βγουν από το καθεστώς) ο πελάτης που θέλει να αγοράσει ρούχα δεν θα μπαίνει στο μαγαζί και θα τα παίρνει στην είσοδο. Αν όμως μιλάμε για κομμωτήρια ή νυχάδικα, αυτό δεν γίνεται στο δρόμο. Είτε θα ανοίξουν με τους πελάτες να μπαίνουν μέσα, είτε όχι και όπως φαίνεται επικρατεί το πρώτο.

Ταυτόχρονα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η όποια κυβερνητική απόφαση και για την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Αν παραμείνει στις 9 τότε ενδεχομένως θα πρέπει να προσαρμοστεί το ωράριο των καταστημάτων.

Ταυτόχρονα το χρονικό περιθώριο με το SMS στο 13033 θα είναι δύο ώρες. Αυτό το γεγονός δίνει μεγάλη ελευθερία για μετακίνηση εκτός Δήμου, όμως ταυτόχρονα δημιουργεί και έναν σχετικό περιορισμό, καθώς ο πολίτης θα πρέπει να έχει επιστρέψει στο σπίτι του μέσα σε δύο ώρες.

Σε κάθε περίπτωση αυτα τα ερωτήματα θα απαντηθούν το απόγευμα στις επίσημες ανακοινώσεις.