Βασίλισσα Ελισάβετ: Υποβάλλει στο πιο παράξενο τεστ όσους θέλουν να δουλέψουν δίπλα της

20 Ιαν. 2021 - 12:47 | Συμβαίνει γύρω μας
Βασίλισσα Ελισάβετ: Υποβάλλει στο πιο παράξενο τεστ όσους θέλουν να δουλέψουν δίπλα της

Το να δουλέψεις στο Μπάκιγχαμ δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα κι αυτό μάλλον δεν είναι τόσο δύσκολο να το υποθέσει κάποιος. Όπως και ότι χρειάζεται να έχεις όλα τα απαραίτητα προσόντα και εμπειρία προκειμένου να ενταχθείς στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότατης.

Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως για να δουλέψεις στο Μπάκιγχαμ πρέπει να περάσεις από διάφορα τεστ. Μάλιστα, όσοι επιθυμούν να δουλέψουν στην ομάδα των οικονόμων λόγω της υπεύθυνης θέσης τους περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο πριν υπογράψουν την οποιαδήποτε σύμβαση, ενώ πρέπει να διαθέτουν τρομερή παρατηρητικότητα.

Σύμφωνα με την Τρέισι Γουότερμαν, η οποία είναι επικεφαλής των προσλήψεων, η ομάδα βάζει υποβάλλει τους αιτούντες σε ένα «μυστικό» και πολύ περίεργο τεστ το οποίο οι ίδιοι δεν γνωρίζουν, αλλά έχει να κάνει με την παρατηρητικότητά τους. Και στο Μπάκιγχαμ είναι γνωστό και ως το… τεστ της μύγας!

Τι είναι αυτό; Όπως εξηγεί η Τρέισι Γουότερμαν, τοποθετεί μια νεκρή μύγα στο τζάκι ή στο χαλί του δωματίου για να δει αν το παρατηρήσουν και τι πρόκειται κάνουν αν το εντοπίσουν.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Sandringham: The Royals at Christmas», είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα τεστ που μου αρέσει να κάνω για να δω αν ένας υποψήφιος έχει καλό μάτι στις λεπτομέρειες, είναι να βάζω μια νεκρή μύγα, είτε στο τζάκι είτε στο χαλί. Μόλις τοποθετηθεί η νεκρή μύγα, έπειτα φέρνω τον υποψήφιο στο δωμάτιο».

Και συνέχισε: «Τους οδηγώ στο δωμάτιο πολύ αργά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στο δωμάτιο, να δουν λίγο αυτά που έχουμε μέσα στο δωμάτιο. Φέρνοντας τους στο τζάκι, ίσως μερικές φορές υπογραμμίζοντας τους ότι έχουμε ένα όμορφο τζάκι. Σε αυτό το σημείο περιμένω να δουν τη νεκρή μύγα, και ελπίζω να τη μαζέψουν».

«Είναι μια υπέροχη δοκιμασία, ίσως στα 10 άτομα οι μισοί υποψήφιοι θα παρατηρήσουν τη μύγα. Ένας στους δέκα θα σκύψει και θα την πάρει. Αυτός θα είναι ο ξεχωριστός οικονόμος που ψάχνουμε», τόνισε.