Ιωάννης Μελισσανίδης: Η Μπεκατώρου είναι σπουδαία, μιλάω με θλίψη για την κακοποίησή της

20 Ιαν. 2021 - 11:09 | Συμβαίνει γύρω μας
Ιωάννης Μελισσανίδης: Η Μπεκατώρου είναι σπουδαία, μιλάω με θλίψη για την κακοποίησή της

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μίλησε για την υπόθεση της καταγγελίας σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Ευτυχείτε!» τοποθετήθηκε αναφορικά με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε ότι υπέστη η Ολυμπιονίκης  Σοφία Μπεκατώρου, από αθλητικό παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ένας αθλητής που ξεκίνησε την πορεία του στην ενόργανη από την ηλικία των 9 ετών, μίλησε με θαυμασμό για τη Σοφία Μπεκατώρου και το θάρρος που έδειξε καταγγέλλοντας την κακοποίηση που υπέστη. «Από την πρώτη στιγμή μόλις άκουσα τα γεγονότα είχα τοποθετηθεί και με μεγάλη θλίψη αναγκάζομαι να ξαναμιλήσω γι' αυτό το θέμα. Με θλίβει πραγματικά αυτό που έχει συμβεί στη Σοφία, που είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος χαμηλών τόνων, σπουδαία αθλήτρια, σπουδαία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών. Γνωρίζω πολύ καλά και τον σύζυγό της και στηρίζω και τα υπόλοιπα κορίτσια που είχαν το θάρρος να βγουν να μιλήσουν. Θέλω να εκφράσω τον απόλυτο σεβασμό και αγάπη που έχουμε όλοι μας, όλοι οι Έλληνες όλη η Ελλάδα, απέναντι σε αυτά τα κορίτσια γιατί πραγματικά πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο θάρρος για να βγεις και να κάνεις αυτή την καταγγελία».

Στην ερώτηση αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του τέτοια περιστατικά στον χώρο της ενόργανης ο Ιωάννης Μελισσανίδης είπε: «Στο δικό μας άθλημα τουλάχιστον στην Ελλάδα και από προσωπική εμπειρία περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης δεν γνωρίζω. Αν συνέβαινε, κάποια στιγμή τα παιδιά θα είχαν το θάρρος να βγουν να το πουν. Και για αυτές τις ανοησίες που έχουμε ακούσει όλοι μας από κάποιους που λένε γιατί βγήκε η Σοφία μετά από 23 χρόνια έχω να πω: δεν σημαίνει ότι το ξέχασε σημαίνει ότι δεν το ξέχασε ποτέ».

Και συνέχισε: «Σχεδόν σε όλους τους χώρους, ειδικά προς τις γυναίκες - αλλά και προς το ανδρικό φύλο - υπάρχει αυτό το θέμα. Και στον χώρο της δημοσιογραφίας, στο πανεπιστήμιο και στους αθλητικούς χώρους. Στον δικό μου χώρο ξέσπασε ένα σκάνδαλο πριν από τρία χρόνια με την εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής στην Αμερική. Ο επίσημος γιατρός της ομοσπονδίας της αμερικανικής εθνικής ομάδας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση σε πάνω από 200 αθλήτριες. Καταδικάστηκε είναι στη φυλακή αυτή τη στιγμή για την κακοποίηση των αθλητριών. Οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης σεξουαλικής, λεκτικής, συναισθηματικής, αυτό το bullying που λέμε, και η έμφυλη βία είναι κατακριτέα και σας υπενθυμίζω και άλλες υποθέσεις όπως η Ελένη Τοπαλούδη, η Μυρτώ και ο Γιακουμάκης.... παιδιά τα οποία είχαν τραγική κατάληξη».