Υπόθεση Λιγνάδη: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον μηνυτή ζητά ο Κούγιας

02 Μαρ. 2021 - 11:48 | Συμβαίνει γύρω μας
Υπόθεση Λιγνάδη: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον μηνυτή ζητά ο Κούγιας

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Λιγνάδη με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ζητά ο Αλέξης Κούγιας, με αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Πρόκειται για τον Αιγύπτιο που ο σκηνοθέτης κατηγορείται ότι βίασε το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Επίσης, ζητά να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο που φέρεται ότι τελέστηκε ο βιασμός, ενώ στη συνέχεια να ακολουθήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον δεύτερο καταγγέλλοντα, κάτοικο Σουηδίας.

"Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία.

Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας.

"Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015. Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας" προσθέτει ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

Ακολουθεί το αίτημα του κ. Κούγια

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ 19ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

Δημητρίου Λιγνάδη του Αναστασίου και της Ευγενίας, ηθοποιού – σκηνοθέτη – δασκάλου υποκριτικής, κατοίκου Αθηνών, οδός......., ΑΦΜ......., ήδη προσωρινά κρατουμένου Καταστήματος Κράτησης Τρίπολης

Εκκρεμεί ενώπιόν Σας ποινική δικογραφία, στην οποία κατηγορούμαι για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή με φερόμενους παθόντες τους .... και ....

Επειδή κατ’ ά. 225 παρ.1 εδ. β ΚΠΔ επιτρέπεται, όταν αυτό είναι αναγκαίο, οι μάρτυρες να εξετάζονται κατ’ αντιπαράσταση προς τον κατηγορούμενο ή άλλο μάρτυρα.

Επειδή κατ’ ά. 180 παρ.1 ΚΠΔ αυτοψία μπορεί να γίνει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σε τόπους, πράγματα ή ανθρώπους για να βεβαιωθούν η τέλεση και οι περιστάσεις του εγκλήματος.

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους ως άνω μάρτυρες και φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων, υπό τις οποίες δήθεν συναντηθήκαμε (ήδη ο .... έχει δώσει συνολικά 4 καταθέσεις, σε καθεμιά εκ των οποίων προσπαθεί να διορθώνει τα σφάλματα της προηγουμένης, ενώ η μήνυση του .... έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξιστόρηση του μάρτυρά του ....).

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση είναι αναγκαίο να διαταχθεί αυτοψία, προκειμένου να εντοπισθεί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται ότι τελέσθηκε στις 8 ή 9.8.2015 βιασμός σε βάρος του ....., και ακολούθως να ερευνηθεί αν το ξενοδοχείο διαθέτει σουίτα με βεράντα, αλλά κυρίως να ζητηθεί από τα αρχεία του ξενοδοχείου ποιος ή ποιοι διέμειναν σε αυτό κατά τις ως άνω κρίσιμες ημεροχρονολογίες, δοθέντος ότι εγώ υποστηρίζω βασίμως ότι βρισκόμουν στην Ιθάκη για διακοπές και δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρχω μαζί του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο κατά τις ως άνω ημερομηνίες.

Επειδή από τη διαδικασία της αυτοψίας θεωρώ βέβαιον ότι θα αποδειχθεί ακόμη περισσότερο η ψευδορκία του ....., αφού είτε θα αδυνατεί να υποδείξει οποιοδήποτε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο με διάφορες προφάσεις, είτε θα υποδείξει ψευδώς κάποιο ξενοδοχείο, στο οποίο η αυτοψία θα αποδείξει δεν θα έχω διαμείνει κατά το χρόνο που επικαλείται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ παρακαλώ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου και:

Διαταχθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον ..... άμεσα, αφού είναι κάτοικος Ελλάδος, και κατόπιν με τον ... που έχει δηλώσει κάτοικος Σουηδίας.

Να διαταχθεί αυτοψία προς αναζήτηση και εντοπισμό του ξενοδοχείου της Επιδαύρου, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός σε βάρος του ....., και ειδικότερα με τη βοήθεια της αστυνομικής αρχής και παρουσία Υμών να ζητηθεί από το μάρτυρα να υποδείξει στην Επίδαυρο το ξενοδοχείο, στο οποίο δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός του, ώστε ακολούθως να ερευνηθεί αν αυτό διαθέτει σουίτα με βεράντα και αν σε αυτό διέμεινα κατά τους χρόνους που αυτός επικαλείται μετά από έρευνα των αρχείων του ξενοδοχείου.