Επικαιρότητα:

Πηγή Δεβετζή: Με έφτυσαν και έλεγαν ότι δεν κάνω για αθλήτρια και να πάω να πλύνω πιάτα

16 Μαρ. 2021 - 13:04 | Συμβαίνει γύρω μας
Πηγή Δεβετζή: Με έφτυσαν και έλεγαν ότι δεν κάνω για αθλήτρια και να πάω να πλύνω πιάτα

Η Πηγή Δεβετζή βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο χώρο του  αθλητισμό.

Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες, απλά μια χαρά μπορεί να κρύψει τιε λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη από την ομοσπονδία και τελικά σε πιστεύουν μόνο ο προπονητής και η οικογένεια σου, φυσικά και με έχει πληγώσει πάρα πολύ. Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια σε αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με “έφτυσαν” και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο, δεν κάνεις για αθλήτρια”, εκεί είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994 όταν κατέβηκα στην Αθήνα για να μπω στην εθνική ομάδα», είπε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

  
 
Η Πηγή Δεβετζή είπε στη συνέχεια: «Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας;” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου. Πέρασα δύσκολα. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις. Ναι, είχαν πει ότι “δεν κάνει για αθλήτρια, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα”».