Επικαιρότητα:

Lockdown: Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

19 Μαρ. 2021 - 19:16 | Συμβαίνει γύρω μας
Lockdown: Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με νέο ωράριο από το Σάββατο 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

 Συγκεκριμένα, σε όλη την χώρα ανοίγουν από τις 07:00 και κλείνουν στις 20:30, τόσο το Σάββατο, όσο και τις καθημερινές.

Το νέο ωράριο αφορά τα σούπερ μάρκετ σε όλη την χώρα, καθώς στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον από τις 21:00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το νέο ωράριο δεν ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.

 
Παρόλα αυτά, η μετακίνηση θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Για να μεταβούν λοιπόν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι, είτε να αποστείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]»), είτε να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης, είτε μια χειρόγραφη δήλωση.

Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

 
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.