Επικαιρότητα:

Στον εισαγγελέα πασίγνωστος πρωταγωνιστής για μια υπόθεση βιασμού και δυο απόπειρες

09 Απρ. 2021 - 05:17 | Συμβαίνει γύρω μας
Στον εισαγγελέα πασίγνωστος πρωταγωνιστής για μια υπόθεση βιασμού και δυο απόπειρες

Ραντεβού με τον εισαγγελέα έχει σήμερα ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής ο οποίος καταγγέλλεται για μια υπόθεση βιασμού και δυο απόπειρες.

Ο εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη τον καλεί σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση των αδικημάτων του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Ο γνωστός κωμικός πιθανολογείται ότι θα επιλέξει να μην περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα σε αυτή τη φάση και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του, όπως έχει δικαίωμα.
 Ο 59χρονος πρωταγωνιστής, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, αναμένεται να ζητήσει να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Άλλωστε, οι εξηγήσεις του είναι αυτές που θα καθορίσουν το επόμενο βήμα του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογήσει το σύνολο των στοιχείων και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη στα χέρια του τις καταγγελίες τριών γυναικών που έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής, η μια εκ των οποίων φέρεται να μιλά για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.


Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.