Επικαιρότητα:

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βασιλη Δοσούλα για τον ακρωτηριασμό του γιου του

13 Απρ. 2021 - 06:20 | Συμβαίνει γύρω μας
Συγκλονίζει ο πατέρας του Βασιλη Δοσούλα για τον ακρωτηριασμό του γιου του

Η Μαριάννα Τουμασάτου στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου» φιλοξένησε τον πατέρα του Βασίλη Δοσούλα, Απόστολο, ο οποίος πριν αρκετά χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον σοκαριστικό ατύχημά του.

Είναι Αύγουστος του 1994 και ο μικρός Βασίλης Δοσούλας έχει πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Κάπου ανοιχτά στο Τολό ψαρεύουν σε βάρκα. Ξαφνικά, ένα ιπτάμενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί θα καταφέρουν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά.

Ολα γίνονται σε μια στιγμή. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται πολύ καιρό με το συμβάν και η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί. Η μάχη του Βασίλη Δοσούλα από τότε είναι μεγάλη και ο ίδιος εντυπωσιάζει με το απαράμιλλο θάρρος του.

Ο κ. Απόστολος μιλώντας στη Μαριάννα Τουμασάτου και στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου» θυμήθηκε όσα έγιναν εκείνο την ημέρα και λύγισε πολλές φορές. Την ημέρα που πήγαν για ψάρεμα και ένα ιπτάμενο δελφίνι έπεσε καταπάνω τους με μεγάλη ταχύτητα.

«Τον βλέπουμε στη σημαδούρα να κρατιέται με το γερό του το χέρι. Πάω, το παιδί ήταν λιπόθυμο, τον βουτάω, δεν είχα δει το χέρι του που του έλειπε. Βλέπω τα δύο του πόδια, λέω δεν έχει τα πόδια του. Σκίσαμε μπλούζες, θέλαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Αυτοί από το υδροπτέρυγο βούτηξαν για να δουν τις ζημιές τους και όχι για να μας βοηθήσουν. Βλέπω το παιδί μου να μελανιάζιε, φοβήθηκα ότι θα το χάσω, κάνω μια ευχή. Είπα παναγία μου κάντε να ζήσει και θα σου φέρει χρυσό καντήλι με τα χέρια του. Ποια χέρια του; Ένα είχε […] Δεν έπρεπε να μας δει θλιμένους. Το πρώτο βράδυ στο σπίτι μου είχα την τάση να δώσω τέρμα στη ζωή μου. Ήθελα να πηδήξω από το μπαλκόνι».

«Θέλαμε να χορτάσουμε τη στιγμή» είπε για την ημέρα που είδε τον γιο του να στέκεται και πάλι στα νέα του, προσθετικά, πόδια.