Μίνι lockdown για τους ανεμβολίαστους. Διαβατήριο το πιστοποιητικό για ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε χώρο

13 Σεπ. 2021 - 13:07 | Συμβαίνει γύρω μας
Μίνι lockdown για τους ανεμβολίαστους. Διαβατήριο το πιστοποιητικό για ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε χώρο

Μια νέα πραγματικότητα από σήμερα στις ζωές των ανεμβολίαστων πολιτών. Δεν επιτρέπεται η είσοδός τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης, ενώ πιο αυστηρές γίνονται οι προϋποθέσεις και για την είσοδό τους σε χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, το κόστος του οποίων επωμίζονται οι ίδιοι, ενώ ο εργοδότης έχει δικαίωμα να γνωρίζει όχι μόνο αν ο υπάλληλος έχει εμβολιαστεί αλλά και να ελέγχει την γνησιότητα του τεστ.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι από σήμερα το «διαβατήριο» για την ελεύθερη πρόσβαση παντού, με τους ανεμβολίαστους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμούς αλλά και απαγορεύσεις.

Οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης είναι έτοιμοι για την υποδοχή των εμβολιασμένων πελατών και εκείνων που έχουν νοσήσει.

Στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης αλλά και έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Ταξίδι υπό αυστηρές προϋποθέσεις
Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, το self-test δε θα επιτρέπεται πια ως λύση, παρά μόνο για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών.

Με «πιστοποιητικά» στη δουλειά
Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Το κόστος θα βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο.

Σε δύο υποχρεωτικά rapid tests την εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές.

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν ο υπάλληλος έχει εμβολιαστεί και να ελέγχει τη γνησιότητα του τεστ.

Μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα.

Μια νέα πραγματικότητα από σήμερα στις ζωές των ανεμβολίαστων πολιτών. Δεν επιτρέπεται η είσοδός τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης, ενώ πιο αυστηρές γίνονται οι προϋποθέσεις και για την είσοδό τους σε χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα, το κόστος του οποίων επωμίζονται οι ίδιοι, ενώ ο εργοδότης έχει δικαίωμα να γνωρίζει όχι μόνο αν ο υπάλληλος έχει εμβολιαστεί αλλά και να ελέγχει την γνησιότητα του τεστ. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι από σήμερα το «διαβατήριο» για την ελεύθερη πρόσβαση παντού, με τους ανεμβολίαστους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμούς αλλά και απαγορεύσεις. Οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης είναι έτοιμοι για την υποδοχή των εμβολιασμένων πελατών και εκείνων που έχουν νοσήσει. Στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται έλεγχος της βεβαίωσης αλλά και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Ταξίδι υπό αυστηρές προϋποθέσεις Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, το self-test δε θα επιτρέπεται πια ως λύση, παρά μόνο για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών. Με «πιστοποιητικά» στη δουλειά Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Το κόστος θα βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο. Σε δύο υποχρεωτικά rapid tests την εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι στον τουρισμό, την εστίαση, εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κίνδυνου για την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αν ο υπάλληλος έχει εμβολιαστεί και να ελέγχει τη γνησιότητα του τεστ. Μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα.
Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi