Άσε με βρε γιατρέ που έχω Άσπεργκερ. Πλάκα μου κάνεις;

15 Σεπ. 2021 - 06:03 | Συμβαίνει γύρω μας
Άσε με βρε γιατρέ που έχω Άσπεργκερ.  Πλάκα μου κάνεις;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλάει για το σύνδρομο Asperger με το οποίο διαγνώστηκε πριν από μερικά χρόνια.

Έχω πλήρη γνώση του αυτισμού, μόνος μου δεν έχω μεγάλες δυνάμεις, είπε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος έλαβε τη διάγνωση πριν από δύο χρόνια.

Στόχος του είναι να ενώσει τα παιδιά με την κοινωνία και αναγνωρίζει ότι όσοι πάσχουν από Άσπεργκερ παλεύουν με τα θηρία.

«Του είπα… άσε μας ρε γιατρέ που έχω Άσπεργκερ. Πλάκα μου κάνεις; Πίνω καφέ με κόσμο, κυκλοφορώ, έκανα 20 χρόνια καριέρα, είμαι κοινωνικός. Μου λέει δεν είσαι κοινωνικός, ακόμα κι αν πας κάπου θα πιάσεις το κινητό σου και θα χρειαστείς στιγμές να πας στην άκρη. Σήμερα είμαι 44, το έμαθα πριν από περίπου δύο χρόνια. Τρομάζει λίγο η λέξη πολλούς, ακόμα και η γυναίκα μου, όταν είπα ότι τώρα ήρθε η ώρα, με ρώτησε αν είμαι σίγουρος και της είπα ότι είμαι σίγουρος», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου συνέχισε: «Εντάξει, αν υπάρξει κάποιος να πει καμιά κακοήθεια, ήμουν στα γήπεδα τόσο καιρό, έχω ακούσει διάφορα, λίγο bullying κι εγώ θα το αντέξω. Πιθανόν ζω για πάντα με αυτό και δεν το ήξερα. Μπορεί σε κάποιες εκρήξεις θυμού να με έχει επηρεάσει το σύνδρομο, αλλά θεωρώ ότι με ωφέλησε κιόλας. Όταν ενώνονται άλλοι άνθρωποι μαζί, η δύναμη μεγαλώνει. Και αυτοί οι δύο άνθρωποι (Γκάλης – Αντετοκούνμπο) δεν υπάρχουν σαν ονόματα, η οικουμενικότητά τους δεν υπάρχει».

«Τους έχω εξηγήσει τα προβλήματα και στην Ελλάδα και τι θέλω να κάνω και άρεσε και στους δύο πάρα πολύ. Να ενώσω αυτά τα παιδιά με την κοινωνία, να μην είναι απομονωμένα. Και οι γονείς όταν ακούν τη διάγνωση έχουν ένα μικρό θρήνο μέσα τους, τρομάζει η λέξη, σοκάρονται και μετά αρχίζουν και παλεύουν με θηρία. Και είναι κρίμα να παλεύουν με θηρία. Είναι θέμα δικό μας να μάθουμε τι συμβαίνει», πρόσθεσε επίσης ο Δημήτρης Παπανικολάου.